Microsoft спря разпространението на есенното обновяване за Windows 10

06 октомври 2018 12:06, прочетено 4818
13
Microsoft спря разпространението на есенното обновяване за Windows 10

Дни след началото на разпространението на голямото есенно обновяване на Windows 10 Microsoft спря процеса. Решението е базирано на появилите се оплаквания от потребители, че след инсталиране на ъпдейта са загубили лични файлове, които са били запазени в папките с документи. Обновяването все още не се разпространява масово през Windows Update (това трябваше да стане следващия вторник), но изглежда, че доставянето му ще се забави, докато компанията прочува ситуацията.

Microsoft посочва, че засега е спряла дистрибуцията на Windows 10 October 2018 Update (версия 1809), за да разгледа по-добре изолираните случаи на потребители, които са загубили файлове. Компанията съветва хората, които смятат, че са се сблъскали с този проблем, да се свържат директно с нея, а освен това препоръчва на изтеглилите ъпдейта ръчно да не го инсталират.

Microsoft ще обяви, когато е готова да пусне ъпдейта отново. Засега не е ясно колко са засегнатите потребители, но е изненадващо, че подобни бъгове преминават през контрола на качеството и остават дори и след като компанията има програма за предварителни тестове на новите версии, в която участват милиони потребители.

Източник: Microsoft

Може да ви е интересно и това:
Microsoft потвърди, че Microsoft Edge ще използва Chromium |  Закратко Microsoft задмина Apple по пазарна капитализация |  Microsoft Launcher показва дали прекалявате с използването на телефона |  Скоро Windows 10 за ARM ще има достъп до по-добри приложения |  Смартфоните и телевизията почти не оказват влияние върху съня на децата | 

Тагове: Microsoft |  windows 10 | 

Коментари: 13 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: npet , 07 октомври 2018 13:29 Отговор

Безмислено е пазенето на оригиналния дял за възстановаване. Първата работа е до го премахна
Нов уиндоус се инсталира за 10 мин . Копие се сваля директно от сайта на Майкрософт.
ОЕМ версиите се самоактивират. Другите искат ключ, но се инсталират и без такъв.

@Вито
BitLocker - вграден в уиндоус. Много по-удобен е.

Автор: StefiMo , 06 октомври 2018 22:48 Отговор

Откакто са измислени компютрите преди много лета, дялове на диск се правят без да се трие/форматира нещо от диска. По същия начин се променят размерите на отделните дялове (копират, местят..). Програми има купища.

При лаптопите с оригинален Windows, проблема е друг. Правиш си още дялове, колкото ти сърце иска. В един момент ОС се скапва, и трябва да му дадеш възстановяване от оригиналния (ако искаш разбира се). Има скрита секция на диска, която го съдържа. Само, че там е записана и структурата на диска при нов компютър, която се възстановява. Разбирай, след пускане всички дялове се премахват, и остава само С. И губиш всичко. При някои модели са по цивилизовано направени, и структурата се запазва. Тук е без проблеми, просто се форматира дял С, и се преинсталира ОС. Данните по другите дялове не се пипат. Шансът е 50/50.

Автор: Rumm , 06 октомври 2018 21:31 Отговор

"Можеш ли да си направиш дял D без формат?"
Много работи може, ако не знаеш как, не е обидно обърни се към специалист.

Автор: tzincbg , 06 октомври 2018 21:19 Отговор

Можеш ли да си направиш дял D без формат?

Автор: Sony67 , 06 октомври 2018 21:08 Отговор

Странно и при мен няма проблем с инстацията и работата.

Автор: Rumm , 06 октомври 2018 20:58 Отговор

"На някои лаптопи има инсталиран оригинален Уиндоус и там има само диск С"
Тогава правиш си нов дял "D" и там си поставяш всяка своя информация. На дял "С" си оставяш само операционната система и програмите, нищо сложно.

Автор: tzincbg , 06 октомври 2018 20:47 Отговор

На някои лаптопи има инсталиран оригинален Уиндоус и там има само диск С

Автор: Вито , 06 октомври 2018 20:07 Отговор

Мда. На С-то само ОС и програмите. Всички лични файлове свързани с тях са на друг дял (отварящ се с True/VeraCrypt)...

Автор: Rumm , 06 октомври 2018 19:38 Отговор

"Кой пък си държи нещата в С:? Що се отнася до обновлението, инсталира си се безпроблемно,но малко по-бавно от обикновено."
За голямо съжаление много от позващите компютър и почти всички жени не обръщат внимание с какво са заети дял "C" и "D". Трагично, но факт! Не знаят какво е това почистване на ненужни файлове и дефрагментиране, какво да говорим повече!

Автор: chasovnik , 06 октомври 2018 19:24 Отговор

Кой пък си държи нещата в С:? Що се отнася до обновлението, инсталира си се безпроблемно,но малко по-бавно от обикновено.