Новите телефони Pixel предлагат подобрени камери и по-висока цена

09 октомври 2018 20:42, прочетено 4599
21
Новите телефони Pixel предлагат подобрени камери и по-висока цена

Google най-сетне представи официално новите смартфони в серията Pixel, които през последните месеци бяха обект на множество изтичания на информация, така че на практика за тях се знаеше почти всичко от много време насам. Двете устройства със стъклени задни панели с две текстури споделят много общи технически характеристики.

И двата смартфона са с чипсет Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB/128GB вградена памет без опция за увеличаване, Bluetooth 5.0, предни стерео говорители и 18:9 OLED дисплеи с поддръжка на HDR. При Pixel 3 XL екранът е с диагонал 6.3" и резолюция 2960x1440 пиксела, а по-малкото устройство предлага 5.5" панел (2160x1080). Двата модела са водоустойчиви (IP68).

Големият модел изненадва и със своята солидна изрязана горна част. Двете устройства са снабдени и с чипа за сигурност Titan M, който се грижи за защитата на потребителската информация и целостта на системата. Батериите в двата смартфона са с капацитет 3450 mAh (Pixel 3 XL) и 2915 mAh (Pixel 3), а освен това за пръв път в серията ще се поддържа и безжично зареждане (при 10W).

Google пуска и свое безжично зарядно на име Pixel Stand, което ще се продава за 79 долара (79 евро). То ще се разпознава от телефоните, които на свой ред ще покажат специален интерфейс с информация от Google Assistant. Смартфоните предлагат единична основна камера с резолюция 12.2МР, бленда f/1.8, оптична и електронна стабилизация и възможност за запис на 4K 30fps видео.

Камерите за селфита са две с резолюция 8МР, като едната е с широкоъгълна оптика за улавяне на повече от сцената пред нея. Google отново е подкрепила камерите със солиден софтуер с възможности за изкуствен интелект. Новата опция Top Shot например подбира най-добрата снимка от поредица кадри, направени преди и след момента на натискане на бутона за снимане.

Така може да се филтрират нежеланите изображения и винаги да се получи хубава снимка. Super Res Zoom на свой ред комбинира много кадри с алгоритми за ИИ за получаване на ясно мащабирано изображение дори и без телефото оптика. Включена и опция за нощни снимки, която осигурява ясни изображения с ярки цветове - тук също помага изкуствен интелект. Тестови снимки в пълна резолюция има тук и тук.

Телефоните работят с Android 9 Pie и предлагат интересна нова функция на Google Assistant - приложението може да прегледа входящите разговори от непознати номера и след това да предложи на потребителя да ги блокира или да получи напомняне да се обади по-късно. На практика телефоните отговарят автоматично и осигуряват транскрипция на разговора. Тази опция ще е налична и за по-старите модели Pixel.

Продажбите на устройствата започват на 18 октомври на цена в Щатите 799 и 899 долара за версиите с 64GB памет, а тези със 128GB струват със 100 долара повече. В Европа цената започва от 849 и 949 евро, а вариантите с удвоена памет струват със 100 евро повече. Моделите ще се предлагат в 13 страни. В комплекта на устройствата влизат Pixel USB-C слушалки и USB-C адаптер с 3.5 мм жак за слушалки, а активиралите телефоните до края на годината ще получат 6 месеца до услугата YouTube Music Premium.

Източник: Google

Може да ви е интересно и това:
Услугата Google Allo ще бъде закрита през март |  PUBG е игра на годината в Google Play, а Drops – най-добро приложение |  Потребителската версия на Google Hangouts може да бъде закрита през 2020 |  Появиха се нови снимки на Pixel 3 Lite |  Фотоалбумите на Google Photos са достъпни и в България | 

Тагове: Google |  pixel 3 |  Pixel 3 XL | 

Коментари: 21 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: StefiMo , 24 октомври 2018 22:25 Отговор

Това вече е мания Може да видите този линк само ако сте регистриран.
То е ясно, че ще го оправят, но си е направо извращение..

Автор: tzincbg , 20 октомври 2018 18:42 Отговор

От затъвща компания толкова. Опасно е да се робува на марки и минала слава. Вече повечето дори са само виртуални...

Автор: StefiMo , 20 октомври 2018 10:37 Отговор

Направо водят с едни гърди пред конкуренцията по бъгове, бетер забатачена работа Може да видите този линк само ако сте регистриран. Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: PoceH_BS , 10 октомври 2018 21:48 Отговор

толкова могат от HTC


Бъркаш! Както и старите, така и "новите" пиксели са правени от един и същи екип. Догодина ще видим творението на 1000-тата "еНджинера" от екипа на ХТЦ.

Автор: KuKeR , 10 октомври 2018 19:49 Отговор

Ами толкова си могат като дизайн.

Недей прехвърля от болна глава на здравата - не те, а толкова могат от HTC.

Автор: ipolit , 10 октомври 2018 17:57 Отговор

Големият е толкова грозен, че чак почнах да харесвам как изглежда мойто Редми ноте 5. Иначе малкият ми е готин.

Автор: StefiMo , 10 октомври 2018 15:40 Отговор

За каква печалба и стратегия въобще става дума. Раздели броя продажби 3М(за по-лесно) на 12 месеца(примерно до следващата версия), и след това на броя държави, в които се продава. За един месец не могат да изкарат само транспорта/доставката към отделните държави, и командировъчните до китайците да им обяснят какво да им направят.

Автор: polarr31 , 10 октомври 2018 14:00 Отговор

Иначе бие на подарък от зрънчо...

Ами толкова си могат като дизайн.

Автор: Вито , 10 октомври 2018 13:54 Отговор

Те копират, но само цените. Иначе бие на подарък от зрънчо...

Автор: polarr31 , 10 октомври 2018 13:19 Отговор

Принципно тези телефони не са правени да се продават.

???

Google опитват да копират в някаква степен ценовата стратегия на Apple - добри печалби, чрез високи цени. Въпреки по-малкия обем на продажбите.
Точно какви са им сметките, ние обикновените потребители можем само да предполагаме.