Геймърският смартфон Razer Phone 2 предлага подобрен хардуер

Геймърският смартфон Razer Phone 2 предлага подобрен хардуер

След като Razer представи своя първи геймърски смартфон преди Phone преди година, на пазара се появиха много смартфони с такава насоченост, което е свързано и с популярността на игри като Fortnite и PUBG. Компанията е готова и със следващия модел в серията, който обещава да осигури още по-добра производителност за любителите на мобилните игрови преживявания. Новото устройство се казва Razer Phone 2 и осигурява впечатляващи технически характеристики като чипсет Snapdragon 845, 8GB RAM, 64GB вградена памет, а освен това вече е водоустойчив (IP67).

Телефонът се захранва от батерия с капацитет 4000 mAh, която поддържа бързо зареждане чрез технологията QuickCharge 4+, а освен това вече може да се зарежда и безжично, което означава, че е получил стъклен заден панел (с огледално или сатенено покритие) вместо алуминиевия на оригинала. Razer пуска и свое безжично зарядно с Chromа подсветка на цена 99 долара. На разположение са предни стерео говорители с технологията Dolby Atmos, а 24-bit DAC осигурява качествен звук през USB-C. На пръв поглед дизайнът не е променен много спрямо този на първото издание, но така компанията иска телефонът да запази визуална идентичност.

Операционната система е Android 8.1 с Nova Launcher, но вече се подготвя ъпдейт до Pie. Компанията е поработила за осигуряване на съвместимост с игри като PUBG Mobile, Rival Crimson x Chaos, Marvel Future Fight, Guns of Boom, RuneScape и други. Устройството е сертифицирано и от Netflix за HDR видео и съдържание с Dolby Surround 5.1 звук. Компанията пуска и приложението Razer Cortex, което позволява настройване на профили за различни игри - то е налично в Play Store и за други телефони.

Дисплеят отново е с диагонал 5.7" (2560 x 1440) и е изработен по IGZO технология, а освен това пак поддържа опресняване при 120Hz, но този път осигурява по-висок контраст и по-добро цветопредаване. Както очаквахме, компанията е добавила своята технология Chroma и задното лого вече може да бъде осветено в 16.7 милиона цвята. То служи и за известяване при входящи нотификации. Razer е поработила и върху представянето на камерата, която беше слабата страна на първия модел.

Компанията е заменила сензорите на Samsung с такива на Sony и е добавила оптична стабилизация. Двойната камера е с нова позиция, а двата 12МР сензора имат стандартна и широкоъгълна оптика, като са разположени на по-голямо разстояние един от друг за по-добро отчитане на разстоянието до обектите. Камерата вече би трябвало да осигури по-качествени изображения, по-добър HDR и по-детайлни снимки при намалена осветеност.

Заедно с устройството са налични мобилният геймпад Raiju Mobile и USB-C слушалките Hammerhead с функция за потискане на шума. Предварителните поръчки за Razer Phone 2 започват днес на цена 799 долара за версията с 64GB памет. Raiju Mobile ще се продава за 150 долара/150 евро, а слушалките Hammerhead са на цена 100 долара/100 евро.

Източник: Razer

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция