Snapdragon 675 е нов чипсет с фокус върху гейминга и изкуствения интелект

Snapdragon 675 е нов чипсет с фокус върху гейминга и изкуствения интелект

Qualcomm обявиха новия чипсет от среден клас Snapdragon 675, който ще замести миналогодишния Snapdragon 660 и предлага редица подобрения спрямо него. Чипсетът е произведен по 11 nm LPP процес, а според официалното съобщение основният му фокус е върху игрите и изкуствения интелект. Процесорът е осемядрен и съдържа две Cortex-A76 ядра с честота 2.0 Ghz и шест Cortex-A53 ядра на 1.78 Ghz. За графиката ще се грижи чип от серията Adreno 61X, който поддържа OpenGL ES 3.2, Open CL 2.0, Vulkan и DirectX 12.

От Qualcomm се похвалиха, че специално за геймърите е въведена технология, която е подобна на представената преди няколко месеца GPU Turbo на Huawei. Сериозни промени има и при поддръжката на камери. Чипсетът вече може да работи с тройни предни и основни камери, които поддържат 3D лицево разпознаване, запис на HD видео в забавен каданс и други екстри, които доскоро бяха запазена територия на флагманите. За изкуствения интелект ще се грижи процесор от трето поколение, който би трябвало да осигури сериозен скок в производителността спрямо актуалните решения.

Смартфоните със Snapdragon 675 ще могат да възпроизвеждат 4K видео и ще поддържат DisplayPort през USB-C порта. За свързаността ще се грижи модемът Snapdragon X12, който осигурява скорости на сваляне до 600 мегабита, поддръжка на Wi-Fi 802.11ac 2x2 с MU-MIMIO и Bluetooth 5.0. Сред другите екстри на чипсета са технологиите Qualcomm Aqstic и aptX за подобрено възпроизвеждане на звук и поддръжка на Quick Charge 4+. Snapdragon 675 ще е наличен в началото на следващата година, когато ще се появят и първите смартфони с него.

Източник: Qualcomm


Втора употреба с гаранция