Потребителите в САЩ все по-рядко сменят своите iPhone

Потребителите в САЩ все по-рядко сменят своите iPhone

Според проучване на Hyla Mobile потребителите в САЩ все по-рядко сменят своите телефони iPhone с нови модели. Данните от изследването показват, че към настоящия момент хората купуват ново устройство средно на 2.92 години. Интересното е, че само преди година интервалът на ъпгрейд на iPhone е бил 2.59 години, а през 2016 е бил 2.32 години. Това означава, че през настоящата година срокът между две покупки на смартфон на Apple се е увеличил с цели 6 месеца.

Според изпълнителния директор на Hyla Mobile Бижу Наир основната причина за тази промяна е променената политика на мобилните оператори в страната, които са престанали да субсидират телефоните и вече ги предлагат само на лизинг. Другият сериозен фактор са по-високите цени на новите модели, които през последните 12 месеца прескочиха психологическата граница от 1000 долара, което от своя страна отблъсна много потребители и ги накара да преосмислят своите планове за нови покупки.

Изследването е отчело и друга интересна тенденция, която е свързана с активността на различни групи, които се борят за правата на потребителите сами да ремонтират своята техника. Според наблюденията на Hyla Mobile много статии и коментари по темата са накарали част от клиентите на Apple да преосмислят своето поведение и по-малки повреди като спукване на дисплея вече не водят автоматично до покупка на нов iPhone.

Източник: The Wall Street Journal


Втора употреба с гаранция

  • Струва си ако го смениш с xs-max в камерата разликата не е малка
    Ragacone
  • Нормално, при толкова рязко покачване на цените за последните две години....
    ronnie
  • При айфоните също има бъгове, наскоро купих на майка ми чисто нова 7мица и се уплаших с колко проблема се сблъсках докато го настроя да работи тя с него. Дисплея "замръзваше", а връзката с Itunes беше традиционно сложна, комплицирана и проблематична. С програмата се работи тежко, като впечатление ми прави че от ейпъл все още не са обърнали внимание на проблеми които ги има от години. Телефона не всеки път се свързваше с компютъра, иконата на айфона не излизаше в менюто на програмата, а програмата показваше само менюто за музика. Така трябваше отделно да инсталирам един файл, за да работи както трябва. При положение че и двете системи са актуализирани до последна версия съм раочарован от работата на Ейпъл през годините, защото това е техен проблем, не на Уиндоус. На моменти е тежко да се работи с iOS и това е, не промениха елементарни неща. Иначе като качество на уредите и бързина на системата са все още пред Андроид.
    feuer34
  • Никак даже не забиват, вие в коя паралелна вселена живеете? Или за наЙфона като за умрял - само добро или нищо! Толкова новини за забиващи, но само при вас всичко е цветя и рози. Нали бяха казали, че 7-ците няма да ги забавят изкуствено като 6-ците, ама в иОС 12 и 7-ците ги прецакаха със софтуерно забавяне за да е "пълно потребителското изживяване". Изровете си главата от пясъка (или задника за вас няма разлика) и вижте реалността!
    PoceH_BS
  • Не забиват
    Ragacone
  • [Quote]така се постига желаната фрагментация, за да може да си купуваш новия модел, докато при iPhone е обратното - там го поддържат до максимум (стига хардуера да го позволява), т.е. не ти се налага да купиш новия модел[/Quote] Прав си. Просто при Епъл вместо да си купиш 2 или 3 апарата за същото време си купуваш един апарат на цената на 3. Въпрос на приоритети.
    velnsl
  • това вече не е актуално - начина на взаимодействие на iOS с приложенията и хардуера , живееш с стара илюзия , вече и те забиват
    daniel _
  • [Quote]npet: Ябълката често е квалифицирана като пенсионерски телефон. [/Quote] Браво Къци ... npet :D [Quote]npet: Същите икони, менюта, програми - предвидима работа. Някой това им харесва.[/Quote] Не, не това е причината, а начина на взаимодействие на iOS с приложенията и хардуера, което е слабото място на Android и затова помпят ли помпят хардуера, за да заличат тези недостатъци и се получава някакво недоразумение как телефон с 8 ядрен процесор и 4/6/8/10 GB RAM се "задъхва" от по-тежки приложения или ги стартира по-мудно, а ябълките с 2 ядра летят.
    centur
  • -
    npet
  • Една от причините да рискувам с iOS беше редовните ъпдейти, които Android никога няма да има в това състояние, в което е в момента. 1000 марки, 1000 разновидности на скинове/CPU/RAM/GPU и още, които всеки производител сам си решава кога и дали ще обновява даден модел или не ... така се постига желаната фрагментация, за да може да си купуваш новия модел, докато при iPhone е обратното - там го поддържат до максимум (стига хардуера да го позволява), т.е. не ти се налага да купиш новия модел, за да имаш новата версия на iOS както е в момента положението с Android и новите му издания. Ако решат някой ден да копират тази лоша черта при Android ще се обезличат и продажбите им ще се сринат още повече, колкото и да вдигат цената.
    centur
  • глупости ъпдейтите не правят телефона , по добър или по бърз , напротив при тях се получава забавяне и планирано състаряване, ако искат да продават повече телефони , трябва да са по иновативни а не да се повтарят като дизайн и функции няколко години, каква е разликата между iphoneX iphone Xs 15 процента разлика малко в камера и малко в процесор и нови 1000 долара или ерво да ама не ,мерси.Aз имам iphoneX защо да го сменям с новия и нови 1000 евро
    daniel _