iPhone ще получи 5G възможности през 2020

iPhone ще получи 5G възможности през 2020

Догодина очакваме да видим първите смартфони с 5G възможности, но според информация на Fast Company сред тях няма да са устройствата на Apple. Все пак компанията ще снабди смартфоните си с поддръжка за технологията, но това ще стане през 2020 година. Изданието пише, че Apple смята да заложи на 5G модема Intel 8161, който вероятно ще се произвежда по 10-нанометров процес.

Ако всичко върви по план, Intel ще бъде ексклузивен доставчик на модемите за устройствата на Apple. Междувременно Intel работи по версия на модема с номер 8060, която ще се ползва за прототипи и тестове с iPhone. Заедно с това Fast Company пише, че напоследък Apple не е много доволна от Intel, а най-вероятната причина е отделянето на повече топлина от модема и трудностите около разсейването й.

Това е нормално следствие от работата с милиметрови вълни (между 28GHz и 39GHz) и то е проблем и за модема X50 на Qualcomm, и за производителите, които смятат да го използват. Източниците на изданието споделят, че сегашните затруднения на Apple с решението на Intel не са достатъчно сериозни за компанията да започне отново преговори с Qualcomm и проблемите вероятно ще бъдат изчистени. Apple е имала срещи и с MediaTek за доставката на 5G модеми, но това е далечен резервен план.

Източник: Fast Company

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция