Apple спира допълнителното производство за iPhone XR

05 ноември 2018 14:00, прочетено 4929
21
Apple спира допълнителното производство за iPhone XR

Източници на Nikkei разкриват, че Apple е инструктирала Foxconn и Pegatron да спрат плановете за добавяне на допълнителни производствени линии за iPhone XR, което подсказва, че търсенето на смартфона е по-ниско от очакваното. В началото Foxconn подготвила почти 60 линии за XR, но използвала само около 45 от тях, защото Apple я инструктирала, че засега няма нужда от толкова големи количества от телефона. Според Nikkei това означава, че компанията ще прави с около 100 000 броя по-малко на ден, което е  20-25% по-малко от първоначалните прогнози.

Подобна е и ситуацията и при Pegatron, който също не използва напълно капацитета на производствените линии за Phone XR. Apple е инструктирала и по-малкия производител Wistron да е в готовност за включване при наличието на експресни поръчки, но засега компанията не е получила никакви за iPhone XR. Вместо това Apple увеличава поръчките за iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които вече са по-евтини. Първоначално компанията е планирала 20 милиона броя от по-старите смартфони за това тримесечие, но вече е променила бройката на 25 милиона. Foxconn е основен доставчик на iPhone 8 Plus, а Pegatron прави iPhone 8.

Източник: Nikkei

Може да ви е интересно и това:
Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук |  Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID |  Apple ще използва нови антени в следващите модели iPhone |  Акциите на Apple поевтиняха на фона на опасения за спад в продажбите на iPhone |  Новият 5G модем на Intel ще е на пазара в началото на 2020 | 

Тагове: Apple |  iphone xr |  iphone 8 |  iphone 8 plus | 

Коментари: 21 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: PoceH_BS , 13 ноември 2018 20:59 Отговор

Съответно и вече не са трилионна компания - паднаха на 921 милиарда.

Apple took nearly 30 years to hit a value of $190 billion. It lost that much in little more than 5 weeks. - Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: Ragacone , 13 ноември 2018 13:06 Отговор

Нормално е при по високите цени да им паднат продажбите дори и в чужбина реват от дебелата цена

Автор: iavorski , 13 ноември 2018 12:09 Отговор

Ето ти нещо по-важно и от продадените бройки, и от реализираните продажби.

Автор: gydi , 13 ноември 2018 11:45 Отговор

От кога чакам някой да се сети да направи як 4"-4 и нещо телефон, иначе Nokia n82 ми върши идеална работа.

Автор: StefiMo , 13 ноември 2018 08:35 Отговор

В линкът, който си дал се говори за пари, не за бройки. Навсякъде се споменава приходи, изрично се казва, че не се знае за бройките и моделите. При условие, че iphone е средно 3х(по цена) спрямо китайците, и за момента се продава все още, въпреки низходящата тенденция, е нормално да генерира такива проходи. Това беше и основната причина, apple все още да имат положителен ръст на приходите, въпреки намалените количества продадени устройства. За това и вече няма да обявяват продадените количества, да не изнервят акционерите. Най-смешно беше изказването им, че продадените количества не били от съществено значение за тях???
Тази година за първи път продажбите им се сринаха толкова бързо, дори и месец не можаха да задържат. Явно се достигна прага на поносимост цената.
Ето за XR как се очертават, отбележете края на цитата под снимката.
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
10 милиона за тримесечие, за apple е равносилно на никакви продажби.

Автор: Ragacone , 13 ноември 2018 07:37 Отговор

Вземи обясни нали си дървен философ защо китайците не са си накупили от онова говняно ксиоми или хуавей ами айфони

Автор: PoceH_BS , 12 ноември 2018 20:10 Отговор

Ако беше с "правилният" размер - 3.5"/4" дали щеше да е така, ама на който му е къса...

Автор: PoceH_BS , 09 ноември 2018 18:19 Отговор

Този път ябълките бяха много бързи в прекратяването на производството, ама както казах преди време - доставчиците на компоненти си имаха обица на ухото.

А за note 9 или новите айфони даже и не искат да чуят, какво остава да купят.


Това е защото не живееш/работиш в СОХО-то, там всички без изключение са с наЙфони, от CEO-то, до чистачката...

Автор: LegolasElf01 , 09 ноември 2018 15:19 Отговор

И снимки мога да ти кача тук се водят смешни спорове вземи попътувай малко и ще видиш сам за какво говоря


Аз не само пътувам, но и живея в чужбина.
От 500 човека във фирмата, в която работя(Англия), само двама сме с iPhone X, аз и един румънец. С Note 8 съм само аз. Всички англичани са с по-стари айфони и самсунги. А за note 9 или новите айфони даже и не искат да чуят, какво остава да купят.