Apple спира допълнителното производство за iPhone XR

Apple спира допълнителното производство за iPhone XR

Източници на Nikkei разкриват, че Apple е инструктирала Foxconn и Pegatron да спрат плановете за добавяне на допълнителни производствени линии за iPhone XR, което подсказва, че търсенето на смартфона е по-ниско от очакваното. В началото Foxconn подготвила почти 60 линии за XR, но използвала само около 45 от тях, защото Apple я инструктирала, че засега няма нужда от толкова големи количества от телефона. Според Nikkei това означава, че компанията ще прави с около 100 000 броя по-малко на ден, което е  20-25% по-малко от първоначалните прогнози.

Подобна е и ситуацията и при Pegatron, който също не използва напълно капацитета на производствените линии за Phone XR. Apple е инструктирала и по-малкия производител Wistron да е в готовност за включване при наличието на експресни поръчки, но засега компанията не е получила никакви за iPhone XR. Вместо това Apple увеличава поръчките за iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които вече са по-евтини. Първоначално компанията е планирала 20 милиона броя от по-старите смартфони за това тримесечие, но вече е променила бройката на 25 милиона. Foxconn е основен доставчик на iPhone 8 Plus, а Pegatron прави iPhone 8.

Източник: Nikkei

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Съответно и вече не са трилионна компания - паднаха на 921 милиарда. Apple took nearly 30 years to hit a value of $190 billion. It lost that much in little more than 5 weeks. - https://www.businessinsider.com/apple-aapl-loses-190-billion-off-market-cap-in-5-weeks-2018-11
    PoceH_BS
  • Нормално е при по високите цени да им паднат продажбите дори и в чужбина реват от дебелата цена
    Ragacone
  • Ето ти нещо по-важно и от продадените бройки, и от реализираните продажби.
    iavorski
  • От кога чакам някой да се сети да направи як 4"-4 и нещо телефон, иначе Nokia n82 ми върши идеална работа.
    gydi
  • В линкът, който си дал се говори за пари, не за бройки. Навсякъде се споменава приходи, изрично се казва, че не се знае за бройките и моделите. При условие, че iphone е средно 3х(по цена) спрямо китайците, и за момента се продава все още, въпреки низходящата тенденция, е нормално да генерира такива проходи. Това беше и основната причина, apple все още да имат положителен ръст на приходите, въпреки намалените количества продадени устройства. За това и вече няма да обявяват продадените количества, да не изнервят акционерите. Най-смешно беше изказването им, че продадените количества не били от съществено значение за тях??? Тази година за първи път продажбите им се сринаха толкова бързо, дори и месец не можаха да задържат. Явно се достигна прага на поносимост цената. Ето за XR как се очертават, отбележете края на цитата под снимката. https://www.macrumors.com/2018/11/12/kuo-iphone-xr-shipment-estimates/ 10 милиона за тримесечие, за apple е равносилно на никакви продажби.
    StefiMo
  • Вземи обясни нали си дървен философ защо китайците не са си накупили от онова говняно ксиоми или хуавей ами айфони
    Ragacone
  • Ако беше с "правилният" размер - 3.5"/4" дали щеше да е така, ама на който му е къса... :)
    PoceH_BS
  • Ето малко инфо https://www.cnbc.com/2018/11/12/alibaba-singles-day-2018-apple-was-the-top-selling-mobile-phone-brand.html
    Ragacone
  • Този път ябълките бяха много бързи в прекратяването на производството, ама както казах преди време - доставчиците на компоненти си имаха обица на ухото. [Quote]А за note 9 или новите айфони даже и не искат да чуят, какво остава да купят.[/Quote] Това е защото не живееш/работиш в СОХО-то, там всички без изключение са с наЙфони, от CEO-то, до чистачката... ;)
    PoceH_BS
  • Безмислено е да купиш iphone 8 + xr е по добър и не е такава тухла относно сравнението а андроида просто е безмислено
    Ragacone
  • https://www.ixbt.com/news/2018/11/08/pomimo-nevysokogo-sprosa-u-iphone-xr-obnaruzhili-nekachestvennye-pechatnye-platy.html Тази година се състезават за кой НОВ продукт най-бързо ще му се сринат продажбите. Щом и в периода до Коледа, където са всички отстъпки и промоции, и хората масово пазаруват, няма да успеят поне да задържат интереса, значи много е зле положението ...
    StefiMo
  • Е Ванка, не е сериозно да сравняваме цени от OLX(още повече на ползвани телефони) с такива от официален магазин. Но така де, при този избор от "безрамкови" телефони, поне аз никога не бих се замислил за подобен телефон. Но за всеки влак си има пътници.
    board
  • Едно нещо, което ме подразни е ниската резолюция в Xr, а парите му са като на най-висок клас андроид смартфон. Относно цената - отварям олх и веднага намирам няколко чисто нови 8+ по 256 ГБ, което ценово е без аналог, ако сравняваме с нисък план и Xr 64 ГБ. Аз самия замалко да си купя един, но това означаваше да имам още една карта, а честно казано не ми се занимава. Edit: Намерих само три останали Плюса по 256 ГБ. За съжаление свършват бързо - бързо...
    Ванката
  • Едно нещо, което ме подразни е ниската резолюция в Xr, а парите му са като на най-висок клас андроид смартфон. Относно цената - отварям олх и веднага намирам няколко чисто нови 8+ по 256 ГБ, което ценово е без аналог, ако сравняваме с нисък план и Xr 64 ГБ. Аз самия замалко да си купя един, но това означаваше да имам още една карта, а честно казано не ми се занимава.
    Ванката
  • А защо смяташ, че 8+ е по-добро предложение от XR, като са на сходни пари?
    board
  • Не е важно толкова колко произвеждат, а колко доставят. Пък колко реално ще продадат е друг въпрос. Аз не бих залагал на тези данни. Според мен нещата са по-зле от очакваното.
    Ванката
  • [Quote]И, че бюджетният и най-продаван като такъв, ще е 8/8+.[/Quote] Всъщност новината не казва подобно нещо. Пише 25 милиона на тримесечие за 8 и 8+. [Quote]Според Nikkei това означава, че компанията ще прави с около 100 000 броя по-малко на ден, което е 20-25% по-малко от първоначалните прогнози.[/Quote] Щом 100к са 20-25% намаление, значи все пак произвеждат 300-400к XR на ден. Или 27М - 36М на тримесечие. И това е само от Foxconn, а като се сложи и продукцията на Pegatron, XR e далеч по-продаван от 8/8+. И така е нормално да бъде.
    board
  • И снимки мога да ти кача тук се водят смешни спорове вземи попътувай малко и ще видиш сам за какво говоря
    Ragacone
  • В една друга тема го предвидих, като написах, че Xs Max, ще засенчи по продажби Xr. И, че бюджетният и най-продаван като такъв, ще е 8/8+. Явно не съм бил далече от истината. Най-добрата покупка на айфон, за който няма много възможности е точно 8+. Страхотно телефонче е наистина, въпреки големите рамки.
    Ванката