Биографичната книга на Сатя Надела вече и на български

06 ноември 2018 12:43, прочетено 2004
16
Биографичната книга на Сатя Надела вече и на български

През този месец на български език се появи и биографията на Сатя Надела, който като изпълнителен директор на Microsoft трансформира коренно бизнеса на компанията и я подготви за новите предизвикателства на свързания свят, в който живеем. Книгата се казва "Да натиснем Refresh" и се издава от издателство "Хермес", а нейния предговор е подготвен от Бил Гейтс. В книгата Сатя Надела споделя визията си за бъдещето и защо мисли, че хората, организациите и обществото могат и трябва да се трансформират в стремежа си към нови енергийни източници, нови идеи и постоянна промяна.

Тази книга е за личната трансформация, за промените в Microsoft и технологиите, които скоро ще окажат огромно влияние върху живота на всички хора. Тя оповестява настъпването на нова ера в дигиталните иновации – като изкуствения интелект, смесената реалност и квантовите компютри. Тя показва как хората, организациите и обществата могат и трябва да се променят като да натиснат бутона Refresh в непрестанното си търсене на новото. Главният изпълнителен директор на Microsoft разказва за своя път от детството в Индия до заставането начело на компютърния гигант и разкрива как е променил корпоративната култура на компанията и е помогнал Microsoft да се преоткрие.

Може да ви е интересно и това:
Microsoft потвърди, че Microsoft Edge ще използва Chromium |  Закратко Microsoft задмина Apple по пазарна капитализация |  Microsoft Launcher показва дали прекалявате с използването на телефона |  Скоро Windows 10 за ARM ще има достъп до по-добри приложения |  Смартфоните и телевизията почти не оказват влияние върху съня на децата | 

Тагове: Microsoft |  сатя надела | 

Коментари: 16 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: pretorianec , 07 ноември 2018 06:11 Отговор

Windows phone,за мен беше операционна система която за разлика от Андроид преди години,вървеше невероятно гладко дори и на телефони с изключително скромен хардуер.Все още пазя добър спомен от камерафоните на Нокиа,и от прекрасните камери във високия им клас,които тогава бяха без аналог сред другите производители. Също така вградения офис пакет и Outlook,които за човек като мен който оперира много с имейли през телефон беше супер.
Аз самият и бях голям фен и ползвател близо две години,и ако бяха успяли да е развият,най-вероятно никога нямаше да премина на iOS.
Причините за провала и са основно две според мен:
Първо,стартира сравнително късно спрямо предходните две,залагайки на Нокиа,да е изстреля изведнъж в орбита(в последствие не се случи).
Второ,изключително некадърния мениджмънт в лицето на Стив Палмър...
Не успяха да се разберат с разработчиците на приложения,съответно за Windows mobile,излизаха прекалено късно(а някои дори не)и некадърно написани,с една камара бъгове!
В крайна сметка именно тези неща ги провалиха най-вече....
Иначе за мен е повече от необходимо този двуполюсен модел Андроид-iOS,да се разчупи май-накрая,с трета операционна система.

Автор: tzincbg , 06 ноември 2018 19:02 Отговор

То с този дял 3%, 1.5%, а накрая 0.5% все едно ги нямаше като играч...

Автор: mishobehar , 06 ноември 2018 16:23 Отговор

Цялата работа с Windows Phone беше под ръководството на Стив Балмър.

Лично аз не съм и никога не съм бил фен на MS, но смятам, че щеше да е много здравословно за индустрията да има още един играч на пазара.

Автор: tzincbg , 06 ноември 2018 15:40 Отговор

Шегата на страна, един познат ми цитира доста мъдри неща от тората, май е добре да я прочета.

Автор: TrEnIoRa , 06 ноември 2018 15:31 Отговор

Не е, те са "богоизбраните" на тях всичко им е позволено.

Та тя цялата вселена е тяхна, давидовата звезда представлява геометрията на вселената!

Автор: npet , 06 ноември 2018 14:32 Отговор

Не ме кефи Надела.

Утрепа УинМобиле, и то в момент, когато отлепи и имаше 10% от пазара. За момент дръпнаха напред, но в дългосрочен план губят. Не мобилните потребители са под 50% и спадат. Аудиторията на офис и уиндоус се смалява. Нямат популярни други продукти, услуги, облаци или хардуер.

Покупката им на Линкед Ин е безмислена. Социалната мрежа на хр-тата.

Следват пътя на IBM, SUN и Yahoo но с по-бавни темпове.

Автор: Вито , 06 ноември 2018 14:11 Отговор

Edit: Зная, че идолопоклонничеството е грях според християнските канони, но не съм християнин и ми е позволено.

Грях е и според еврейските канони... Няма лошо да имаш модел за подражание, идолите са друго нещо.

Автор: sladyrko , 06 ноември 2018 14:00 Отговор

И без пари да ми я дават не бих я прочел. Има толкова по-полезни биографии от на този. Тия е като Тим Куук, честно казано, нищо особенно не е постигнал от както стана главен в Майкрософт, подобно на Куук.

Автор: n1 , 06 ноември 2018 13:50 Отговор

Като обикновен потребител сравнявайки с нахапания плод:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Не виждам да му отстъпва по никакъв начин, даже напротив.