iPhone XS поддържа по-високи LTE скорости от iPhone XR

07 ноември 2018 13:32, прочетено 2740
20
iPhone XS поддържа по-високи LTE скорости от iPhone XR

Eдна от големите разлики между новия iPhone XR и неговите по-скъпи събратя от XS серията е скоростта на достъпа до мобилен интернет. По принцип и трите модела на Apple използват един и същи модем - Intel XMM7560, но представянето на устройството е различно и зависи от антените. iPhone XR има две антени по-малко от XS моделите, което означава, че той поддържа технологията 2x2 MIMO, докато другите два телефона са съвместими с 4x4 MIMO. Интересното е обаче, че разлика има не само при 4x4 MIMO съвместими мрежи.

В тестовете на PC Mag, които са проведени съвместно със Cellular Insights и Rohde & Schwarz се вижда, че бюджетният iPhone достига приблизително скоростите на даунлоуд на миналогодишния iPhone X, който също поддържа само 2x2 MIMO, докато двата по-скъпи модела с 4x4 MIMO постигат значително по-добри резултати, а разликите стават още по-сериозни при слаб мрежови сигнал. Разликата в представянето на модема на iPhone XR и XS е осезаема и при мрежи, които поддържат само 2x2 MIMO технология.

Източник: PC Mag

Може да ви е интересно и това:
LG V40 ThinQ с най-добър мрежов обхват според тест на PC Mag |  Legend представи iPhone XS с диаманти и крокодилска кожа |  Apple спира допълнителното производство за iPhone XR |  Откриха критичен пробив в сигурността на iOS 12.1 |  Apple може би са продали 9 милиона iPhone XR през първия уикенд | 

Тагове: iphone xs |  iphone xs max |  iphone xr | 

Коментари: 20 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: ivobel721 , 09 ноември 2018 18:03 Отговор

Много добро е между -50 и -90, добро е между -90 и -108, лошо е под това, но под -120 е неизползваемо ппц. Скалата е логаритъм, умножен по 10, така че между -80 и -110 има 1000 пъти разлика в силата на сигнала.

Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Много важно е също да има добър SINR, като над 5 dBm е приемливо, над 20 dBm е много добро. Аз лично видях веднъж най-много 36 dBm.

Автор: PoceH_BS , 09 ноември 2018 18:00 Отговор

И при трите модела модема е един и същ. При XR-а са дялкали с теслата от всякъде от където може. Навремето в бижутата имаше флаш памети с различни скорости при различните обеми и за феновете пак нямаше проблем. Както вече казах, това са маловажни технически подробности, феновете са над тези неща.

Автор: npet , 09 ноември 2018 17:04 Отговор

128-131 DBM е черна дупка
Колко е нормалното ДБМ при добро и слабо покритие?

Автор: pretorianec , 09 ноември 2018 16:20 Отговор

Ами ОК. Виждам някаква диаграма която показва даден проблем и това е. Дали обаче това важи за абсолютно всички модели XR-аз много дълбоко се съмнявам! Напълно нормално е когато говорим за производство на милиони бройки от даден продукт,да има бройки които имат някакъв хардуерен проблем който им създава проблеми с обхвата! Ако е софтуер,съм сигурен че ще го отстранят в някои Пт следващите си ъпдейти,въпреки че не съм чел никъде има генерално такъв проблем.

Автор: kipe , 09 ноември 2018 16:14 Отговор

Ето

Автор: tzincbg , 09 ноември 2018 16:08 Отговор

Трябва да направи някой тестове на живо в тунелите.

Автор: pretorianec , 09 ноември 2018 15:32 Отговор

В сравнение с кои други флагмани? Както вече казах имам XR и XS max,пътувам всеки ден и минавам през места където обхвата е колеблив,като дори на едно място има “бяло петно” където за 30сек докато премина изобщо няма и мрежа. Наблюденията са ми че там където си е зле обхвата и преди да използвам XR,и сега с него,обхвата си е пак зле.
Не виждам никаква разлика при това а карта и на Теленор,и на Виваком. А минавам по-тези пътища вече седем години всеки ден с изключение на събота и неделя.
Много е забавно как гледате едно ревю и си вадите генерално мнение за цял един модел на база на това че някои бройки имат даден проблем,да не говорим че оттогава минаха и два ъпдейта. Същите глупости четох и за резолюцията,че била толкова зле и едва ли не пикселите ги броиш по-екрана!
Казвам ви го като ползвател(дори в момента пиша от него)нямам никакви проблеми с обхвата на телефона,и със сигурност не броя пиксели! Да! Признавам че като го сложа до XS max,дисплея на Max е по-добър,но не мисля че това е новина!
Да не говорим за цената и на Max....

Автор: kipe , 09 ноември 2018 15:11 Отговор

Проблемът на XR е не скоростта, а това че губи обхват в места с недобро покритие, в сравнение с други флагмани. Има навина в сайта по въпроса, а и в ревюта се спомена.

Автор: LegolasElf01 , 09 ноември 2018 15:10 Отговор

Роска звънни на този телефон 032 643 816 Д-Р ЛЮБА А. ХАДЖИЙСКА ще те черпя няколко сеанса това е много добър психиатър имаш крещяща нужда от профисионални грижи


При теб не е подействало, значи не струва
И само човек с отклонения би купил XR

Автор: pretorianec , 09 ноември 2018 15:00 Отговор

Питаш ли ме какво ми е....Мъка! Прав е Росен после....