iPhone XS поддържа по-високи LTE скорости от iPhone XR

iPhone XS поддържа по-високи LTE скорости от iPhone XR

Eдна от големите разлики между новия iPhone XR и неговите по-скъпи събратя от XS серията е скоростта на достъпа до мобилен интернет. По принцип и трите модела на Apple използват един и същи модем - Intel XMM7560, но представянето на устройството е различно и зависи от антените. iPhone XR има две антени по-малко от XS моделите, което означава, че той поддържа технологията 2x2 MIMO, докато другите два телефона са съвместими с 4x4 MIMO. Интересното е обаче, че разлика има не само при 4x4 MIMO съвместими мрежи.

В тестовете на PC Mag, които са проведени съвместно със Cellular Insights и Rohde & Schwarz се вижда, че бюджетният iPhone достига приблизително скоростите на даунлоуд на миналогодишния iPhone X, който също поддържа само 2x2 MIMO, докато двата по-скъпи модела с 4x4 MIMO постигат значително по-добри резултати, а разликите стават още по-сериозни при слаб мрежови сигнал. Разликата в представянето на модема на iPhone XR и XS е осезаема и при мрежи, които поддържат само 2x2 MIMO технология.

Източник: PC Mag

Препоръчани оферти


Втора употреба с гаранция

  • Много добро е между -50 и -90, добро е между -90 и -108, лошо е под това, но под -120 е неизползваемо ппц. Скалата е логаритъм, умножен по 10, така че между -80 и -110 има 1000 пъти разлика в силата на сигнала. https://en.m.wikipedia.org/wiki/DBm Много важно е също да има добър SINR, като над 5 dBm е приемливо, над 20 dBm е много добро. Аз лично видях веднъж най-много 36 dBm.
    ivobel721
  • И при трите модела модема е един и същ. При XR-а са дялкали с теслата от всякъде от където може. Навремето в бижутата имаше флаш памети с различни скорости при различните обеми и за феновете пак нямаше проблем. Както вече казах, това са маловажни технически подробности, феновете са над тези неща.
    PoceH_BS
  • -
    npet
  • Ами ОК. Виждам някаква диаграма която показва даден проблем и това е. Дали обаче това важи за абсолютно всички модели XR-аз много дълбоко се съмнявам! Напълно нормално е когато говорим за производство на милиони бройки от даден продукт,да има бройки които имат някакъв хардуерен проблем който им създава проблеми с обхвата! Ако е софтуер,съм сигурен че ще го отстранят в някои Пт следващите си ъпдейти,въпреки че не съм чел никъде има генерално такъв проблем.
    pretorianec
  • Ето
    kipe
  • Трябва да направи някой тестове на живо в тунелите.
    tzincbg
  • В сравнение с кои други флагмани? Както вече казах имам XR и XS max,пътувам всеки ден и минавам през места където обхвата е колеблив,като дори на едно място има “бяло петно” където за 30сек докато премина изобщо няма и мрежа. Наблюденията са ми че там където си е зле обхвата и преди да използвам XR,и сега с него,обхвата си е пак зле. Не виждам никаква разлика при това а карта и на Теленор,и на Виваком. А минавам по-тези пътища вече седем години всеки ден с изключение на събота и неделя. Много е забавно как гледате едно ревю и си вадите генерално мнение за цял един модел на база на това че някои бройки имат даден проблем,да не говорим че оттогава минаха и два ъпдейта. Същите глупости четох и за резолюцията,че била толкова зле и едва ли не пикселите ги броиш по-екрана! Казвам ви го като ползвател(дори в момента пиша от него)нямам никакви проблеми с обхвата на телефона,и със сигурност не броя пиксели! Да! Признавам че като го сложа до XS max,дисплея на Max е по-добър,но не мисля че това е новина! Да не говорим за цената и на Max....
    pretorianec
  • Проблемът на XR е не скоростта, а това че губи обхват в места с недобро покритие, в сравнение с други флагмани. Има навина в сайта по въпроса, а и в ревюта се спомена.
    kipe
  • Питаш ли ме какво ми е....Мъка! Прав е Росен после....
    pretorianec
  • Чак ми е жал за хората с XR... ще могат да свалят само с 200Mbit/s... живот ли е това :P
    board
  • Мисля че той беше от Бургас,така че му е далече...питай я дали не може да препоръча колега от там. И провери също така каква марка мобилен апарат използва лекаря,защото ако е Айфон,има голяма вероятност Росен да го намрази,и лечението няма да е успешно!
    pretorianec
  • Роска звънни на този телефон 032 643 816 Д-Р ЛЮБА А. ХАДЖИЙСКА ще те черпя няколко сеанса това е много добър психиатър имаш крещяща нужда от профисионални грижи
    Ragacone
  • По-темата:В момента ползвам XS max(основен телефон с Теленор) и XR(втори телефон със Виваком)не знам кой колко антени има,но не се забелязва никаква осезаема разлика в бързината и силата на LTE,като и двата са на този тип мрежа. Така че ако се говори за някакви милисекунди разлика в скорост,не мисля че обикновенния потребител може да ги усети в ежедневната си работа с “бижутута”.
    pretorianec
  • -
    npet
  • ...а някои хора (в това число и аз) си седят на 3G и това изобщо е им пречи. :D
    muamamu1
  • Росене,Добре дошъл отново! Тъкмо се чудих къде си,нещо се загуби в последните две седмици(най-вероятно пак си бил в БАН ваканция).... Та да те питам нещо по-темата за LTE скоростта ще кажеш ли,или ще си говорим за феновете ма Apple и “бижуту”? Щото май темата не е за това...и един съвет от мен-ъпдейтни малко терминологията...термини като “бижуту” “айшитнята” и т.н. вече се изчерпаха от към оригиналност,и стават досадни и скучни. Така че като ще “хейтиш”,го прави малко по-оригинално(тогава даже може и да стане забавно) Иначе по-темата за LTE скоростта на Айфоните,и Росен,последния не може нищо да каже,защото той Айфон никога не е имал,и няма и да има,за да може да изрази някакви преки впечатления....
    pretorianec
  • Не се занимавай....няма смисъл! Човека обича да си хейти,а аз съм на мнение че на такива като него колкото повече им се обръща внимание толкова по-зле става. Най-добре е да се игнорира,така или иначе полезна дискусия няма да се получи.
    pretorianec
  • Вярно е не е като лайновото
    Ragacone