Nokia 9 може да се появи до края на годината

Nokia 9 може да се появи до края на годината

Според последните информации HMD Global все пак ще пуснат новия си флагман Nokia 9 в рамките на настоящата година. Сайтът Nokiapoweruser твърди, че финландската компания планира голямо събитие през следващите седмици, на което вероятно ще бъде представен именно нашумелият модел с петорна камера.
Интересното в случая е, че от HMD Global изобщо не шумят около този модел и за него до момента няма много детайли.

Според различните слухове причината е, че е имало проблеми с производството на петорната камера, но те междувременно са решени и модулът е в масово производство. Очакванията са освен иновативна камера устройството да предложи вграден в дисплея сензор за отпечатъци и процесор Snapdragon 845. Очакванията са дисплеят да е с диагонал 5.9-инча и да предлага QHD резолюция.

Използваният панел ще е OLED и ще е покрит с 3D стъкло. Естествено всичко това за момента все още е в сферата на слуховете, а също така не е напълно изключено от HMD Global все пак да решат да отложат премиерата на Nokia 9 за началото на следващата година с оглед на спецификата на определени ключови пазари като този в Индия, където компанията има стратегия да асемблира на място своите телефони.

Източник: Nokiapoweruser


Втора употреба с гаранция