Появи се информация за Nokia 8.1 с процесор Snapdragon 710

Появи се информация за Nokia 8.1 с процесор Snapdragon 710

В списъка на Google за поддържаните устройства от технологията ARCore се появи името на непознат смартфон Nokia. Става дума за Nokia 8.1, който по-рано беше включен и в базата данни на популярния бенчмарк Geekbench. Озадачаващото в случая е използваният чипсет - Snapdragon 710, който е съпътстван от 4 GB оперативна памет. Това означава, че новият смартфон на HMD Global със сигурност няма да е флагман.

От данните в Geekbench също така се вижда, че Nokia 8.1 идва с Android 9 Pie, което е логично с оглед на обстоятелството, че устройствата на финландската марка вече са част от програмата Android One. Според наблюдатели в случая най-вероятно става дума за ребрандирана версия на Nokia X7, която има същия хардуер и вече се предлага на пазара в Китай.

Възможно е обаче да става дума и за преработен модел, който да предлага идентичен хардуер с Nokia 7X, но да е оборудван с по-малък дисплей с диагонал 5.9 инча. За момента няма никаква официална информация от HMD Global относно Nokia 8.1, така че всичко това все още е само в сферата на слуховете.

Източник: Nokiapoweruser

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция