Нова система улеснява паркирането в Бургас

09 ноември 2018 11:45, прочетено 5461
3
Нова система улеснява паркирането в Бургас

Жителите и гостите на Бургас вече могат да се възползват от система за умно паркиране, която е по инициатива на Община Бургас и е реализирана от VIVACOM. Разработката дава възможност за преброяване на свободните паркоместа в синята зона за платено и почасово паркиране в централната част на града. Пилотната фаза вече работи за 30 паркоместа по ул. “Конт Андрованти”, ул. “Тракийска” и ул. “Фердинандова”. Според Никола Гечев, директор Корпоративни продажби VIVACOM, идеята може да оптимизира паркирането и да намали трафика за търсене на свободни места, което ще редуцира вредните емисии в центъра на града.

Всяко едно паркомясто в пилотната зона е снабдено с датчик в асфалта, който чрез LoRaWAN мрежата на телекома отчита в реално време дали върху мястото има паркиран автомобил. Датчиците представляват херметично затворени кутии с батерия, която е с над 7 години живот. В допълнение от двете посоки на влизане/излизане в зоната се монтират и информационни табла, които показват в реално време информация за броя свободните паркоместа. Благодарение на специализиран софтуер системата за паркиране обединява информацията от всеки датчик, отчитайки в реално време свободните и заетите паркоместа и може да извести при надхвърлено разрешено/платено време за паркиране.

Може да ви е интересно и това:
VIVACOM предлага Honor Play с комплект аксесоари |  С умни технологии в борбата срещу отпадъците |  VIVACOM представи IoT платформата VIVA SMART |  VIVACOM ще предлага Honor 9 lite и Honor 8X от утре |  Образование за бъдещето | 

Тагове: vivacom | 

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: PoceH_BS , 10 ноември 2018 07:50 Отговор

Мерси, вентилацията е под всякаква критика и като влезе една нафтова печка с махнат DPF и всичко се осмърдява.

Автор: Sony67 , 10 ноември 2018 00:52 Отговор

Затова има подземен паркинг на Кирил и Методий

Автор: PoceH_BS , 09 ноември 2018 18:32 Отговор

То през деня така или иначе е мисия невъзможна да намериш свободно място в синята зона, дори в широкия център...