Telenor отчита ръст на приходите и печалбата

09 ноември 2018 12:43, прочетено 2787
3
Telenor отчита ръст на приходите и печалбата

Telenor разкри някои детайли за финансовото си представяне през третото тримесечие на годината, но засега нямаме достъп до пълните резултати, защото новият собственик PPF Group е частна компания и няма задължението да ги публикува. Според изнесените от Telenor данни, приходите на компанията за периода са достигнали 187 милиона лева, което се дължи на ръста в средния приход на потребител (ARPU) до 15.30 лв.

Приходите от продажби на устройства също са допринесли за увеличението на общите приходи заради търсенето на модели от висок клас. Телекомът отчита и 76 милиона лева печалба преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA). Към края на тримесечието общият брой на клиентите на Telenor е бил 3.163 милиона, като 23% тях ползват предплатени услуги. Telenor посочва, че по-малко от шест месеца от старта на предлагането на технологията VoLTE през нея вече се осъществява над 5% от общия гласов трафик.

Може да ви е интересно и това:
Отстъпка до 150 лв. при закупуване на смартфони и aксесоари от Telenor |  Telenor вече има онлайн магазин |  Telenor предлага услугата за спортно съдържание Play DiemaXtra |  Собственикът на Telenor с интерес към Челси |  Telenor с услуга за изкупуване на използвани смартфони | 

Тагове: telenor | 

Коментари: 3 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: tzincbg , 10 ноември 2018 10:42 Отговор

Ама да си ги сложат тези планове там, където слънце не огрява. Има книги за четене по пътя, вестници...YouTube клипове, кеширани през wifi.
Колкото и да натискат, българинът просто няма откъде да им плати преминаването към 5g и IOT. По-скоро ще си свие потреблението. За нови технологии ще трябва да мислят за кражба от данъци някаква.

Автор: NIkolay Nuk , 10 ноември 2018 08:48 Отговор

Тарифните планове са меко казани смешни вдигнаха малко таксата на месец а намалиха чувствително предлаганите мегабайти

Автор: sladyrko , 09 ноември 2018 17:39 Отговор

Със сегашните им смешни планове, следващото тримесичее няма да е светло, по мое мнение.