Apple призна за проблеми с дисплея на iPhone X

Apple призна за проблеми с дисплея на iPhone X

Apple официално обявиха за наличието на проблеми с iPhone X и 13-инчовия MacBook Pro. Компанията от Купертино съобщи в петък, че дисплеите на някои iPhone X не реагират на докосване или го правят със закъснение. В същото съобщение се споменава и за телефони, чийто екрани реагират дори когато няма действие от страна на потребителя. Потребители сигнализираха за тези проблеми на вече изтегления от продажба модел от няколко месеца, но до момента нямаше официална реакция от страна на Apple.

Наред с това бе съобщено и за това, че ограничен брой 13-инчови MacBook Pro (без Touch Bar) имат проблем, който може да доведе до загуба на данни и дефектиране на твърдия диск. Уточнява се, че става дума за лаптопи, които са продавани от юни 2017 до юни 2018 и са оборудвани със 128 или 256 GB памет. Проверка дали устройството е засегнато може да се направи тук. От Apple препоръчват на притежателите на такива компютри да ги занесат в най-близкия сервиз на компанията за гаранционен ремонт. Същото се отнася и за засегнатите iPhone X, чиито дисплеи ще бъдат подменени безплатно.

Източник: Apple (1), (2)


Втора употреба с гаранция

  • Кажи на родителите си да не повтарят. Очевадно е, че са близки роднини. :D
    dxv_pro
  • Няма как да го счупя трябва да си го извадиш от задника умния тъпанар
    Ragacone
  • Другата тема, глупако, другата. Счупи тъпомера във форума :D
    dxv_pro
  • Кофти е да нямаш пари и да си мислиш че не си овца :D
    Ragacone
  • Ако живееш в чужбина или пътуваш го занеси в техен магазин ще го сменят имаш проблем с дисплея
    Ragacone
  • това е гадно телефон за 1000 евро да прави така и то с наи якия процесор на света
    daniel _
  • Това при какво приложение ?
    Ragacone
  • Ванка - това е интересно - говорим за две различни устройство чиито дисплеи нямат нищо общо помежду си хардуерно. Възможно ли е проблема да е софтуерен / някой ъпдейт/ след като X е на пазара вече година а едва сега се говори за такъв проблем?
    iavorski
  • Нищо такова не съм написал или намекнал. Телефоните сигурно си струват, но проблемът обхваща повече модели устройства. И това е само при някои бройки - не при всички.
    Ванката
  • тогава какъв е извода ,че тези телефони не си струват ли
    daniel _
  • Проблем с дисплея нямат само някои iPhone X, но и някои бройки от XR. С клиент, който също е на Виваком при това на най-големият им план, притежател на XR - правихме спийдтестове и не стига, че имах едни 30 mbps по-високи скорости на едно и също място, но и тъча му заби. Дори той се избъзика, че телефонът му не иска да запали. Съжалявам само, че нямаше с какво да снимам понеже с моя телефон провеждах тестове, и това което пиша не е подкрепено с доказателства.
    Ванката