С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage

С Android 9 Pie Samsung може да върне опцията adoptable storage

Анализ на ранна версия на Android 9 Pie за Samsung Galaxy Note9 е показал, че корейската компания планира да върне опцията аdoptable storage, която позволява комбиниране на вградената памет и на допълнителната и третирането им от системата като една. Принципно такава възможност е налична в Android още от версия 6.0, но до момента Samsung категорично отказваха да я отключат за своите устройства, а като причини за това посочваха по-ниската сигурност и разликите в скоростта на различните microSD карти.

Това може би е на път да се промени. За момента наличието на adoptable storage е потвърдено единствено в изтекла версия на фърмуера на Galaxy Note9, но едва ли фаблетът ще остане единствено устройство на Samsung с такава функционалност. По-интересният въпрос е дали функцията ще достигне и до телефоните от средния и нисък ценови клас на компанията, които са оборудвани с много по-малка памет за приложения и където потребителите съответно имат много по-голяма нужда от тази екстра.

Трябва да се има предвид, че карта, която е форматирана за adoptable storage реално се превръща в част от вътрешната памет на дадения телефон и не може да бъде използвана без преформатиране с други устройства. Също така нейно евентуално дефектиране би довело до необходимост от цялостна преинсталация на телефона, защото част от софтуера ще се намира на картата.

Източник: SamMobile

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция