Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID

15 ноември 2018 15:18, прочетено 3040
8
Потребители се оплакват от заключени акаунти Apple ID

През последните дни много потребители от различни държави се оплакват от странен проблем с техния акаунт Apple ID. Те с изненада откриват, че профилът им е заключен от страна на Apple без видима причина. Обикновено това се получава при опит за неоторизиран достъп до акаунта и грешното въвеждане на паролата. В случая обаче не става дума за това, а за заключване на случаен принцип.

Достъпът до заключения Apple ID може да бъде възстановен по стандартната процедура чрез отговор на предварително зададените въпроси за проверка и верификация на телефонния номер. Към момента не е ясно каква е точно причината за тези инциденти. Възможно е хакерска група да се е опитвала да получи достъп до голям брой Apple ID, което е активирало функция за защита, или просто да става дума за бъг в системите на Apple. Към момента няма официален коментар за случая от компанията, нито е ясен точният брой на засегнатите от проблема.

Източник: 9to5mac

Може да ви е интересно и това:
Qualcomm иска да издейства и забрана за продажбите на iPhone XS и XR в Китай |  Последното луксозно творение на Caviar комбинира iPhone XS с Apple Watch |  Qualcomm издейства забрана за внос на iPhone в Китай |  Google и Amazon ще пуснат напълно безжични слушалки през 2019 |  Вече и А1 поддържа заплащане на покупки от App Store с месечната сметка | 

Тагове: Apple |  iPhone |  apple id |  iOS | 

Коментари: 8 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: velnsl , 22 ноември 2018 22:49 Отговор

Малко са хората, които четат какво теглят. Нека не се лъжем.
Обикновенно се влиза в сайта и директно на "инстал".
Колко ли човека четат коментарите на приложението, условието(до какво му даваш достъп) и т.н. Обикновенно всеки гледа "безплатно" тегли, а някъде в условията, които не се четат и допълнено може да е записано "безплатно за 30 дена"(триал) или както там се води. И на 90-тия ден проблем - приложието ми е дърпало пари.

Според мен за огромна част от оплакванията това е истината, не толкова Епъл, Самсунг или който и да е.

Автор: samoznai , 22 ноември 2018 12:37 Отговор

Ако някой се е опитвал да ми влиза в профила от друго устройство моментално ще получа имейл и нотификация на телефона, така че едва ли това е проблемът.

Колкото до другото, абсолютно за всяко приложение в Епъл Ап Стор, което ти се предлага в "пробен период" ясно е упоменато, че след изтичането на пробния период започва да се плаща по едиколко си на месец и че това става автоматично. Абсолютно на всяко. Обикновено има опции за годишно плащане, което е доста по-изгодно.
И няма ситен шрифт - шрифтът е еднакъв Да, в повечето случаи не е написано на български, но не е извинение, че потребителят не чете и че не разбира как действа "пробният период".

Автор: tzincbg , 21 ноември 2018 20:27 Отговор

Като дадеш плащане с paypal после задължително в настройките на paypal спри разрешението за автоматично плащане. Аз така горях със спотифай.

Автор: mute_man , 21 ноември 2018 19:57 Отговор

Нетфликс така ми отлраднаха пари от картата, пуснах си трайл период и как съм си дал данните за PayPal незнам и след месец смс че съм олекнал с 20 долара, та пращах жалба към Пейпал и ми върнаха за 1 час парите а онея наглите от нетфликс ми се извиняват и ми давали още един месец безплатно. Веднага си блокирах акаунта да ходят да си го ....

Автор: sladyrko , 16 ноември 2018 12:52 Отговор

Къде го чете?
Не виждам логика, как безплатно, а после ще те таксуват?
Да не говориш за някоя услуга като Спотифай или Нетфликс с Абонамент?

Автор: tzincbg , 16 ноември 2018 12:43 Отговор

Това е просто отвратителна политика на Apple - сваляш уж безплатно без да четеш дребния шрифт, после ти режат главата. Това е единствената причина да има приложения за $999 и повече, които не правят НИЩО.
На Андроид веднага те предупреждава - сигурен ли си, че ще инсталираш - от еди коя си дата ще ти взима по еди колко си и трябва да потвърдиш. Много ясно е разграфено веднъж инсталираш ли - къде да кликнеш, за да спреш автоматичното подновяване.

Автор: LegolasElf01 , 16 ноември 2018 11:21 Отговор

Четох някой от оплакванията
Свалил приложение с безплатен период, и след изтичането му, ги изкарват длъжници. Срамна работа.
Май затова Тим Кук каза, ние не продаваме само телефони а и услуги Явно търсят алтернативи

Автор: sladyrko , 15 ноември 2018 16:58 Отговор

На мен ми се случи това още преди година...