Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук

Ръководството на Facebook е преминало към Android заради несъгласие на Марк Зукърбърг с Тим Кук

Скандалите около социалната мрежа Facebook от последната година са имали някои доста неочаквани последствия. Според материал на The New York Times коментарите на шефа на Apple Тим Кук относно скандала с изтичане на лични данни към компанията Cambridge Analytica до такава степен са вбесили Марк Зукърбърг, че той е наредил на цялото ръководство на компанията да остави своите iPhone и да премине на устройства с Android.

Причината за всичко това е интервю на Тим Кук за CNBC, в което той обяснява, че за Apple защитата на личните данни е човешко право, а не гражданска свобода и че той не може да си представи да е в ситуацията на Марк Зукърбърг поради простата причина, че неговата компания никога не би допуснала подобен гаф.

Именно последната забележка е довела и до гневната реакция на основателя на Facebook, която е причинила и драстичната мярка в мениджмънта на социалната мрежа. Според информация на The New York Times от Facebook също така са използвали при борбата с кризата на доверието услугите на известната компания Definers Public Affairs, която участвала в организирането на черен PR срещу Apple и Google.

След инцидентите с Cambridge Analytica именно хората от Definers Public Affairs са лансирали тезата, че негативните настроения срещу социалната мрежа са дело на Джордж Сорос, който е бил и в дъното на протестите срещу Facebook по време на изслушванията в Конгреса през юли. От The New York Times твърдят, че отношенията между компанията на Зукърбърг и Definers Public Affairs са започнали преди три години и са обхващали теми като руското влияние в социалната мрежа и скандалите около пробивите в сигурността.

Източник: The New York Times

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция