Huawei подготвя международна версия на своя дигитален асистент

Huawei подготвя международна версия на своя дигитален асистент

Големи компании като Apple, Samsung, Amazon и Microsoft влагат големи усилия и средства в разработката на виртуални асистенти с изкуствен интелект. Huawei също не иска да изостава от тенденцията. В Китай компанията предлага своя асистент Xiaoyi, който е достъпен в умния високоговорител AI Cube и в много от смартфоните й, но планира догодина да пусне подобна технология и в останалите части на света.

В интервю за CNBC шефът на потребителския бизнес на Huawei Ричард Ю споделя, че е нужно време за разработване на услугите с изкуствен интелект, което след това ще бъдат предложени извън Китай. Досега Huawei си партнираше с Google и Amazon, като предлагаше на потребителите от международните пазари достъп до техните виртуални асистенти. Въпреки че Huawei работи по своя технология тя ще продължи да си сътрудничи с двете компании, посочва Ричард Ю.

От обявеното в рамките на конференцията Eco-Connect Europe в началото на месеца стана ясно, че асистентът на Huawei ще е наличен в Европа през следващата година. Тогава компанията разкри, че услугата ще предложи възможност за глобално търсене в устройствата и ще осигури данни за физическото състояние, а освен това ще има три основни модула.

Това са бърз достъп до определени функции от инсталираните приложения, интелигентно известяване на потребителите според техните навици и потребление (в началото ще са налични 5 категории, включително храна, пътуване, спортни събития и борсова информация) и персонализирани новинарски потоци. Последното ще разчита на Microsoft News, чиято услуга комбинира работата на редактори с технология за изкуствен интелект.

Източник: CNBC, Huawei

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция