С Android 9 безплатните теми в телефоните Galaxy ще могат да се ползват само за 14 дни

С Android 9 безплатните теми в телефоните Galaxy ще могат да се ползват само за 14 дни

Samsung стартира на определени пазари програмата за тестване на Android Pie, преди финалната версия на софтуера да излезе през януари и заедно с това компанията се кани да направи спорна промяна в своята политика, която ще засегне потребителите, които обичат да персонализират телефоните си.

Samsung започна да разпространява съобщения, че с Android 9 Pie потребителите ще могат да ползват безплатни теми само за период от 14 дни, а след това устройствата ще се върнат към стандартната тема. Потребителите ще видят две съобщения, преди темата да бъде сменена – първото е 24 часа преди събитието, а второто ще е 10 минути преди него.

Заедно с това компанията ще предостави предложения за други теми и вероятно те ще са платени от софтуерния магазин на Samsung. Продажбите през него носят отчисления за компанията, а безплатното съдържание не генерира приходи. Засега не е известно дали използваната безплатна тема ще стане неактивна или потребителите ще могат да я приложат за нов 14-дневен период.

Не е ясно и дали авторите на темите имат право на мнение за спорната промяна. Според Samsung новата политика се прави с желание "да помогнем на нашите дизайнери да продължат да правят висококачествени продукти и осигурим стабилни и задоволителни услуги на потребителите".

Източник: The Verge


Втора употреба с гаранция

  • Аз имам още една идея, след някоя друга година, 10 минути безплатно ползване на дисплея, после 5 минути изключен, ако искаш друго си плащаш. Това е с цел по-енергийно ефективно ползване на телефоните, а също така и грижа за вашето здраве, по направено "проучване" повече от 10 минути не са нужни. Ние мислим за вас.(yes)
    D0N4T3LL0
  • Парите от телефони за 2000лв не им стигат, че и от тука ще обират хората. Много тъпо нещо, честно казано. Но все пак е Самсунг. Всякаш не можеш да си дръпнеш друг лаунчър и да си го направиш както искаш. :)
    sladyrko