Samsung ще разчита на Galaxy S10, за да преодолее кризата в мобилния бизнес

19 ноември 2018 17:17, прочетено 8412
32
Samsung ще разчита на Galaxy S10, за да преодолее кризата в мобилния бизнес

Мобилното подразделение на Samsung няма много поводи за празнуване през тази година и финансовите резултати за последното тримесечие ясно показват това. Компанията обаче ще се опита да обърне тенденцията догодина с пускането на Galaxy S10 и на иновативния телефон със сгъваем дисплей, който беше демонстриран наскоро, но пълните детайли ще научим през 2019.

В скорошно съобщение до мениджърите и служителите на мобилния отдел неговият шеф Ди Джей Ко се извинява за актуалните затруднения на подразделението и обещава да направи най-доброто, за да промени ситуацията с Galaxy S10 и телефона със сгъваем дисплей. Писмото идва преди кадровите рокади на Samsung в края на годината и след появата на слухове около позицията на Ко.

Говори се, че той бил критикуван за слабостта на мобилния бизнес от вицепредседателя на компанията Джае-йонг Лий, който след посещението на европейски магазин е наредил камерите на телефоните да бъдат подобрени. Според вътрешен източник съобщението на Ко показва в колко критична позиция се намира мобилното подразделение, а атмосферата в него е много сериозна на фона на критиките към продуктите.

В същото време висш мениджър в компанията посочва, че коментарите на вицепредседателя не са свързани с някакви дефекти на телефоните, а с различните функции на камерите, които предлагат конкурентите - например широкоъгълните камери. Според него Ко е обещал да се вслуша в мненията на потребителите и да се съобрази с тях в разработката на новите продукти.

Източник: The Korea Herald

Може да ви е интересно и това:
Ето колко ще струва Samsung Galaxy S10 в Обединеното кралство |  Samsung ще закрие фабрика за мобилни телефони в Тиендзин |  Samsung започна продажбите в България на своите QLED 8K телевизори |  Samsung Galaxy S10 може да има изрязване в ъгъла на дисплея |  Samsung представи Galaxy A8s с отвор за селфи камерата в дисплея | 

Тагове: Samsung |  galaxy s10 | 

Коментари: 32 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: board , 20 ноември 2018 14:11 Отговор

Мен лично камерата в единия ъгъл не ми допада. Предпочитам да е по симетрично, ако ще има само едно видимо кръгче отгоре.

И на мен в първоначалните рентери с дупката в средата, повече ми допадаше. Ама сигурно има някакв основателна причина да отиде отстрани, знам ли.

Автор: iavorski , 20 ноември 2018 14:04 Отговор

Аз лично не виждам нито един параметър, в който Note 9 да превъзхожда Mate 20 pro, колкото и да не харесвах китайците


Пръчката?

Автор: Вито , 20 ноември 2018 13:48 Отговор

Така че явно предимствата на китайците(основното от което беше цената досега)явно също вече не играе роля....

Няма как да е по-различно при положение, че флагманите им са с качеството като на всички останали. Има тук там някоя бракувана партида, но такива има при всички производители в началото на продажбите.
Самсунг ще гледа да избухне с 10, но да видим. Мен лично камерата в единия ъгъл не ми допада. Предпочитам да е по симетрично, ако ще има само едно видимо кръгче отгоре.

Автор: pretorianec , 20 ноември 2018 12:24 Отговор

Това си е абсолютно вярно...разочароващи продажби имат и Apple(а тем мисля че за проблем с обновяване на софтуер и дума не може да става!).
Чисто и просто хората разочаровани и постоянно вдигащи се нива на цените спират да сменяват телефони всяка година,и ползват старите си устройства поне две(а специално при ябълката дори и 3 и повече години).
Апропо,цената на Хуавей мейт 20 про(говоря за официална цена от реномирани магазини)в момента е по-висока от ноут 9 на Самсунг!
Така че явно предимствата на китайците(основното от което беше цената досега)явно също вече не играе роля....

Автор: Spikul , 20 ноември 2018 11:42 Отговор

Ванка, никой не казва, че Note 9 е лош телефон или, че китайците са иновативни. Казвам, че пускането на псевдо промоция вкарва чувство, че нещо не е наред с цялата стратегия на марката, след като и с подобна отстъпка нещата не се получават. След подобни уж отстъпки и ограничения брой възползвали се от тях, после кой ще си купи Note 9, че не мога да се сетя?
А относно това, че бил най-добрия флагман на 2018, ще ти кажа, че залиташ вече към фенщината. Ето ти един клип с реално сравнение да видиш как китаеца е значително по-бърз във всяко отношение:Може да видите този линк само ако сте регистриран.
Та с една писалка и един извит екран не става вече.
То и аз не харесвам Mate 20 pro, но не мога да отрека, че е значително по-добър и най-вече бърз. Няма скоро да си купя Хуауей за мен и ще предпочета Сони, но фактите са си факти.

Автор: gog88 , 20 ноември 2018 11:29 Отговор

Ванка, напоследък хейта по оста Хуауей - Самсунг става толкова ожесточен колкото и андроид срещу iOS. Няма спор, че Note9 е най-добър флагмански фаблет за 2018 г. На серията Note отличителната черта е писалката, която всяка година се подобрява като възможности за работа.Всеки който знае как и за какво да ползва писалката ще предпочете този телефон пред Хуауей Мейт 20, който пък е с по- добра камера и батерия. За тези които писалката не е нещо, което ще ползват в своето ежедневие е сигурно, че ще предпочетат всеки друг флагман.

Автор: Ванката , 20 ноември 2018 11:10 Отговор

Лего, не се връзвай на провокации. Пълно е с фенове на китайците, като повечето дори и не са помирисвали флагман на Самсунг или друга НЕкитайска компания. За 2018 година няма по-добър флагмански фаблет от Note9. Дори само писалката и възможностите които предлага го изстрелва едни гърди напред, като другите си остават просто едни по-големи смартфони. Хейта е пословичен в нашия сайт и това няма да се промени, затова не обръщай внимание на тези провокации. Всеки ползва каквото му харесва, а Самсунг са толкова навътре в материала, че няма как да се повлияят от драскачите по форумите.
Самсунг, както и другите компании просто трябва да приемат факта, че няма как всяка година да имат все повече и повече продажби и това не е само, защото конкуренцията е ожесточена, а защото сигурно вече над 90% от човечеството притежава смартфони. Голяма част от този процент не искат да сменят всяка година, а с повишаващите се цени периодът на подмяна скача драстично. Така че, каквото и да правят, какъвто и иновативен продукт да създадат (и цената ще е космическа), не трябва да очакват, че хората ще развържат кесиите си. Вече не са достатъчни само иновации - нужно е драстично намаляване на цените в разумни граници. Гонят се свръх печалби и свръх продажби всяка година, като летвата се вдига, а после получават разочароващи резултати не, защото не са постигнали поредната цифра, а защото не се задоволяват с продажбите, които просто са се запазили от преди няколко години. Това е моето мнение. И вместо да се сриват цените заради “страшната конкуренция китайска” те се вдигат още повече, което е против нас потребителите.

Автор: centur , 20 ноември 2018 11:01 Отговор

Ами това обновяване до по-нови издания на Android при Samsung винаги е традиция като обявят новия модел чак тогава почват да обновяват по-старите и това е умишлено, за да можеш да отидеш да си купиш най-новия модел, за да си с актуална версия на Android-а или за да може да изпъкне новия модел като по-добър, по-нов Android и т.н.
Да не говорим, когато мине 1 година от поддръжката как занемаряват стария модел нарочно и така керванът си върви, кучетата лаят и старата песен на нов глас се повтаря година след година без промяна.
Само, че китайците не спят и бълват на килограм какви ли не модели - там Samsung и който ще да е друг не могат да се мерят в това отношение с тях.

Пък и не говорим за някакво малко забавяне на по-новия Android, а минимум половин година забавяне след като почти всички останали през това време са обновили телефоните си, а само Samsung не.

Автор: pretorianec , 20 ноември 2018 10:14 Отговор

Много ми е чудно кой ли Андроид производител не изостава с основните ъпдейти?!?
Да не би да ми каже някой че има марка която ги получава веднага? Иначе казано що се отнася до флагмани с Андроид,за мен Самсунг винаги са били най-добрите!

Автор: Боби13 , 20 ноември 2018 08:34 Отговор

Така е ! Изостават с основните ъпдейти за преход към нова версия на Андроид, а не за месечните пачове за сигурност !