Qualcomm представи чипсета за 5G телефони Snapdragon 855

05 декември 2018 09:10, прочетено 2968
41
Qualcomm представи чипсета за 5G телефони Snapdragon 855

На конференцията на Qualcomm в Хавай се състоя дългоочакваната премиера на следващия флагмански мобилен чипсет на компанията, който носи името Snapdragon 855. Догодина ще го виждаме в много от премиум смартфоните на пазара и в първите устройства, които ще работят с 5G мрежи. Според Qualcomm новата платформа ще осигури мултигигабитови скорости на изтегляне на данни и почти сигурно ще се ползва в 5G мрежите на американски оператори като AT&T и Verizon.

Чипсетът е произведен по 7 nm процес (10 nm в Snapdragon 845 и 835), което ще доведе до подобрения в области като производителност и консумация на енергия. 5G мрежите вероятно ще консумират повече енергия, така че подобренията при батерията със сигурност ще са полезни. Засега Qualcomm не разкрива пълните подробности за чипсета – очакваме ги по-късно днес, но все пак разкри, че той ще осигури три пъти по-висока производителност при задачите с изкуствен интелект и ще има специален процесор за компютърно зрение.

Очакваме още подобрения по отношение на представянето в игри благодарение на функцията Snapdragon Elite Gaming, която е разработена в партньорство с производителите на устройства. Какво стои зад това име, се надяваме да научим днес. И накрая Qualcomm представи отново своя ултразвуков сензор за отпечатъци, който може да бъде вграден в дисплея. Той се казва 3D Sonic Sensor и според компанията осигурява по-висока точност от оптичното решение, като може да създаде 3D изображение на пръста и да работи дори той да е мръсен или мокър.

Може да ви е интересно и това:
5G смартфоните ще бъдат значително по-скъпи |  Версията на Galaxy S10 със Snapdragon е по-бърза от тази с Exynos в тестовете на AnTuTu |  Snapdragon 8cx е изключително мощен, но не е за смартфони |  Snapdragon 855 обещава много подобрения в производителността и свързаността |  Ясно е кога започва съдебната битка между Apple и Qualcomm | 

Тагове: Qualcomm |  snapdragon 855 | 

Коментари: 41 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: Боби13 , 08 декември 2018 07:30 Отговор

Оптимист си за мрежите у нас

Автор: board , 08 декември 2018 06:58 Отговор

То спора идва от там, че всеки говори за различни неща. Едни коментират самата 5G технология, други има ли смисъл да се взима 5G телефон с близко бъдеще, трети ценовото изражение на технологията, четвърти...(как колата им пратила SMS, че отива да купи банички за закуска)

Моето мнение по темата е, че новия Снапдрагон 855 ще е доста добър чипсет, виждаме нови атхитектури и нов производствен процес. Виждаме и готовност да се подкара 5G, което не е лошо, но едва ли трябва и много да ни вълнува, тъй като е малко вероятно в следващите 2 години да имаме изградени 5G мрежи у нас.

Автор: Боби13 , 08 декември 2018 06:28 Отговор

Четеш написаното като дявол Евангелието Говоря за нови технологии, а не за финансовата доста грешна политика на производителите

Автор: muamamu1 , 07 декември 2018 22:47 Отговор

Е, прав си, да. Трябва да се дават повече пари за нови технологии. Съвсем нормално е всяка година да се пускат едни и същи модели и при минамлни промени цените да се видгат, защото биват употребени "нови технологии".

Автор: Боби13 , 07 декември 2018 19:47 Отговор

Първите dvd плеъри струваха 3000 $, а сега стотина пъти по-евтино Надявам се, че разбирате, че в началото всяка нова технология е скъпа

Автор: board , 07 декември 2018 11:12 Отговор

За това говорим, ще плащаш премиум цена за неясно какво. Особено като дори не знаем нашите оператори в кой честотен диапазон ще си пуснат 5G-то. Дали под 6GHz или ще скочат на 25-28GHz? И дали 5G телефона ти ще е съвместим, като му дойде времето?

Автор: muamamu1 , 07 декември 2018 10:33 Отговор

Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Еха, каква оферта! Нямам търпение да излезе, за да можем всички да плащаме спокойно за нещо, което не ни трябва. Сигурно въщност скока в цената ще е само при тях. Все пак, марката до ден днешен предлага една и съща идея зад всеки модел - бърз, здрав телефон, с добра поддръжка, що-годе добра камера, макар и да не може да се сравнява със флагманите. Е, сега, цената му ще стане почти тройна на първия модел. Какво толкова? Нали има нова обвивка. Ебат'и и смешниците.

Автор: Боби13 , 07 декември 2018 08:19 Отговор

Прав си Всяко начало е трудно, но това е бъдещето. Ще се усъвършенства технологията, през 2020 г. чипът ще бъде много по-добър, недостатъците и проблемите ще се разрешават, но прогресът ще продължава. Отново не разбирам негативизма към 5G и към посочения чип

Автор: radko89 , 07 декември 2018 08:14 Отговор

Принципно съм напълно съгласен с всичко, което си написал.
Но това е вярно само и единствено за момента, в който го пишеш -изхождайки от нивото, на което е технологията в момента - какво ще е утре - можем само да спекулираме.
И спекулиране ще правим - аз съм много позитивен за бъдещето - вярвам, че всички недостатъци, които си описал ще бъдат превъзмогнати - рано или късно.

Нека не се отклоняваме от темата - основната тема е новината за мобилен чипсет с 5G и защо е тази олелия покрай 5G.

Автор: StefiMo , 06 декември 2018 19:37 Отговор

И малко приложение на 855 Може да видите този линк само ако сте регистриран. от китайците.