· Asus очаква сериозен ръст при мобилните телефони
· Samsung се включи в борбата срещу ебола
· Samsung ще пусне Galaxy S5 Plus и на други пазари
· Microsoft Lumia ще замени името Nokia
· Ето как Xiaomi променя пазара на смартфони
· LG се готви да пусне първи телефон със собствения процесор Odin
· На 27 октомври за час OnePlus ще отвори поръчките за One за всички
· Фенове си представят Meizu MX4 Pro в бяло и черно
· Появи се информация за Samsung Galaxy Golden 2
· Samsung демонстрира сгъваеми батерии

Asus очаква сериозен ръст при мобилните телефони

22 октомври 2014 09:00 0 Asus очаква сериозен ръст при мобилните телефони Asus очаква сериозен ръст при доставките на своите мобилни телефони през 2015-а. Според прогнозите на компанията през следващата година ще бъдат доставени цели 16 милиона смартфона. Това е двойно повече от очакваните 8 милиона устройства за настоящата година. Във връзка с това от Asus смятат, че увеличените доставки през следващата година ще помогнат печалбата от бизнес линията на компанията да достигне поне 65 милиона долара.

В същото време очакваното силно представяне на смартфоните на Asus трябва да компенсира спада при таблетите на компанията, които не носят почти никаква печалба и чиито доставки тази година се очаква да достигнат 10 милиона броя, което е по-малко от 2013, допълват източниците на изданието. Според анализатори обаче Asus са сравнително оптимистични при прогнозите си и реалните резултати може да се окажат и по-лоши. Основният проблем е, че компанията разчита много на субсидиите на Intel, за които не е сигурно, че ще бъдат продължени и през 2015-а.

http://www.digitimes.com/news/a20141020PD204.html

Samsung се включи в борбата срещу ебола

22 октомври 2014 08:00 0 Samsung се включи в борбата срещу ебола Корейският гигант Samsung се включи в борбата срещу опасната епидемия от ебола в Западна Африка. За целта корейците са дарили 3000 смартфона Galaxy S3 Neo на 60 различни клиники в Африка. Устройствата ще бъдат с инсталирано специалното приложение Smart Health Pro на ООН, което ще позволи на медиците да събират данни за състоянието на пациентите. Смартфоните също така ще бъдат използвани и от пациенти, които се намират под карантина в медицинските заведения за връзка с техните семейства.

Samsung ще стартират и информационна SMS услуга в Южна Африка и ще осигуряват финансова помощ за закупуването на защитно облекло в Гана и за разпространението на дезинфектанти в Конго. Корейците подчертават, че дарените устройства ще бъдат унищожени веднага след затихването на епидемията.

http://global.samsungtomorrow.com/?p=43560

Samsung ще пусне Galaxy S5 Plus и на други пазари

21 октомври 2014 22:00 0 Samsung ще пусне Galaxy S5 Plus и на други пазари Както е известно, по-рано през годината Samsung пусна подобрена версия на Galaxy S5 в Сингапур. Там смартфонът се продава под името Galaxy S5 4G+, а основната разлика е в използвания процесор Snapdragon 805 с честота 2.5Ghz. В крайна сметка корейската компания явно е решила да пусне тази вариация на Galaxy S5 и на други пазари. В холандския сайт на Samsung вече се появи информация за Galaxy S5 Plus, която изцяло съвпада в параметрите на вече познатия ни модел от Сингапур.

Любопитното в случая е, че процесорът е с честота 2.5Ghz, докато същият чип в Galaxy Note 4 работи на 2.7Ghz. Всички останали параметри на Galaxy S5 са запазени, като това включва и различните цветови варианти. Към момента няма обявена цена на Galaxy S5 Plus, както и яснота дали той ще се продава и в останалите страни от ЕС.

http://www.sammobile.com/2014/10/21/samsung-galaxy-s5-plus-with-snapdragon-805-goes-online-on-the-companys-website/

Microsoft Lumia ще замени името Nokia

21 октомври 2014 19:47 3 Microsoft Lumia ще замени името Nokia Microsoft продължава процеса по интегриране на подразделението за мобилни телефони на Nokia, което купи по-рано през годината и е съвсем логично компанията да изостави познатия бранд. За това се заговори наскоро, но промяната вече е официална и името на Nokia ще бъде заменено от Microsoft Lumia. Това беше потвърдено във Facebook страницата на френското подразделение на Nokia, което предупреди следващите я, че през идните дни ще смени името си.

През идните дни новото име ще достигне и до другите акаунти в социалните мрежи на компанията. Наскоро Microsoft започна да пренасочва различните регионални сайтове на Nokia към своя нов портал за мобилни устройства. Разбира се, Nokia продължава съществуването си като самостоятелна компания, която се занимава с производството на мрежово оборудване, лицензирането на обширното си портфолио от патенти и работата по цифровите карти HERE.

http://thenextweb.com/microsoft/2014/10/21/microsoft-will-replace-nokia-brand-microsoft-lumia/

Ето как Xiaomi променя пазара на смартфони

21 октомври 2014 17:06 1 Ето как Xiaomi променя пазара на смартфони Не Apple, а китайската компания Xiaomi променя пазара на смартфони, твърди публикация в сайта на авторитетното издание Harvard Business Review, която дава и достатъчно аргументи в подкрепа на тази теза. В нея се посочва, че Xiaomi са успели успешно да определят своите таргет потребители, и това в комбинация с продуктовата им стратегия позволява на компанията да се радва на все по-високи продажби и нарастваща популярност. Тя насочва усилията си към зараждащата се средна класа в развиващите се пазари, която не може да си позволи продуктите на престижни марки като Apple, но е готова да плати малко повече от обикновено за брандове, които смята за близки.

Изданието обаче се фокусира върху иновативния бизнес модел на Xiaomi, който има огромна заслуга за успеха й. Компанията например не таргетира премиум потребителите, а вместо това продуктите й се купуват главно от тийнейджъри, тъй като цените им са значително по-евтини от тези на Apple. За да постигне това, компанията удължава живота на даден продукт и го задържа на пазара поне две години. В началото компанията определя цена за даден телефон, която е малко повече от сумарната цена на компонентите му. С течение на тези две години цената на компонентите пада с над 90%, но стойността на телефона остава все същата, а компанията прибира разликата.

Това е подход, който коренно се различава от този на Apple, която прибира най-големите печалби с пускането на всеки нов модел, и трябва периодично да представя обновен продукт, за да запази високите си маржове. За да избегне копирането на този подход от останалите брандове, Xiaomi създава усещане за ексклузивитет, като предлага през онлайн магазини лимитиран брой продукти за ограничено време, което кара потребителите да ги желаят още повече. От HBR допълват, че Xiaomi е близо до изпълнението на целта си за продажбата на 60 милиона смартфона през тази година, а бизнес моделът й е подходящ за експанзия и в други развиващи се пазари.

http://blogs.hbr.org/2014/10/xiaomi-not-apple-is-changing-the-smartphone-industry/

LG се готви да пусне първи телефон със собствения процесор Odin

21 октомври 2014 14:08 0 LG се готви да пусне първи телефон със собствения процесор Odin Вторият по големи корейски производител на смартфони LG се кани по-късно този месец да пусне нов смартфон, който за първи път ще използва процесор собствена разработка. Чипът носи името Odin и ще намери място в модел от среден клас, твърди информация на ZDNet Korea. Устройството ще бъде по-евтин вариант на G3 и ще носи същото име, но засега не е ясно дали ще получи глобална премиера или ще е запазен само за Южна Корея.

Очаква се Odin да използва ядра ARM Coretex-A15, да поддържа full HD резолюция и да има конфигурацията big.LITTLE, която позволява добавянето на две групи от ядра, активирани според натоварването. Изданието посочва, че компанията подготвя процесора от 2012 година, но проблеми с прегряване и висока консумация на енергия са забавили премиерата.

http://www.cnet.com/news/lg-to-launch-new-mid-range-phone-with-its-own-odin-ap-this-month/с

На 27 октомври за час OnePlus ще отвори поръчките за One за всички

21 октомври 2014 13:00 3 На 27 октомври за час OnePlus ще отвори поръчките за One за всички От OnePlus са решили да дадат шанс на повече потребители да се сдобият със смартфона One, като отворят поръчките за всички. Това ще стане на 27 октомври, но имайте предвид, че компанията ще приема заявки само за един час. Те ще започнат 18 часа българско време. Подготвяйки се за офанзивата, от OnePlus са добавили количка за пазаруване в сайта си, която позволява на потребителите да добавят в нея телефона и да изчакат 27 октомври, за да завършат поръчката. Според информацията от компанията, ако междувременно някой потребител получи покана няма да се наложи той да изчака на опашката, а ще получи телефона си при първа възможност. За съжаление сред поддържаните страни не присъства България.

http://preorder.oneplus.net

Фенове си представят Meizu MX4 Pro в бяло и черно

20 октомври 2014 16:20 0 Фенове си представят Meizu MX4 Pro в бяло и черно През ноември китайската компания Meizu се кани да представи Pro версия на своя впечатляващ смартфон MX4 и в интернет вече се промъква информация за него. Вече видяхме различни снимки на прототипи на устройството, които показваха добавянето на централен хардуерен бутон с правоъгълна форма на мястото на капацитивния кръгъл, който предлага MX4. Нови компютърно генерирани изображения от фенове на компанията ни показват малко по-различна овална форма на бутона.

На пръв поглед в снимките сякаш са комбинирани елементи от дизайна на продукти на Samsung и Apple - например характерния за серията Galaxy централен бутон е префасониран, така че да прилича на сензора TouchID в iPhone. След всички тези кадри ще е интересно да разберем какъв ще се окаже действителния дизайн на MX4 Pro, но най-вероятно няма да е толкова атрактивен като нарисувания от феновете. Очаква се освен със сензор за отпечатъци смартфона да е снабден с по-голям дисплей с Quad HD резолюция, процесор Exynos и същата 20.7MP камера със сензор Sony.

http://news.mydrivers.com/1/325/325436.htm

Появи се информация за Samsung Galaxy Golden 2

18 октомври 2014 12:00 3 Появи се информация за Samsung Galaxy Golden 2 В интернет се появи упътване за смартфона Samsung Galaxy Golden 2, което ни разкрива всички подробности около устройството. Както и своя предшественик Galaxy Golden 2 ще е с позабравения сгъваем дизайн, но ще предложи значително по-мощен хардуер. Дисплеят ще е с диагонал 4.6 инча и ще е изработен по технологията SuperAMOLED, а резолюцията му ще е 1280x768 пиксела.

Потребителите ще получат и процесор Snapdragon 801 с видеоконтролер Adreno 330 и 2GB RAM. Камерата на Galaxy Golden 2 ще е 16-мегапикселова и ще позволява запис на видео с резолюция 4K. Предвидена е и двумегапикселова камера за селфита и видеоразговори. Към момента не е ясно на кои точно пазари ще се продава смартфонът, нито каква ще е неговата цена. Появилото се в интернет упътване е за Китай.

http://www.sammobile.com/2014/10/16/samsung-galaxy-golden-2-leaked-shows-some-impressive-specifications/

Samsung демонстрира сгъваеми батерии

17 октомври 2014 19:00 0 Samsung демонстрира сгъваеми батерии Samsung показа на изложението InterBattery 2014 нови сгъваеми батерии, които ще могат да се използват в умни аксесоари като часовници, гривни и очила. Според информацията на корейския гигант новите батерии ще работят дори ако са сгънати на ролка. От Samsung са използвали за производството нов структурен дизайн и подобрени материали. Към момента обаче технологията не е готова за масовия пазар, а от Samsung очакват появата на подобни батерии в комерсиални устройства да се случи след 3 години. Корейците показаха и микробатерия с размери 20 x 3.6 mm, която има капацитет от 10 mAh.

http://www.gforgames.com/gadgets/samsung-develops-flexible-rollable-battery-45476/

Форум

Твоето мнение | Нова тема

Motorola Xoom
Motorola Xoom

в MARS
649.00 лв.
519.00 лв.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

в Gsmelite
819.00 лв.
809.00 лв.

Samsung SM-G900F Galaxy S5
Samsung SM-G900F Galaxy S5

в ELIT MOBIL SOFIA
900.00 лв.
888.00 лв.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4

в ELIT MOBIL SOFIA
555.00 лв.
505.00 лв.


Последни новини от България