· LG G3 ще има и версия в златисто
· Телефоните на Nokia с Android идват в България след Великден
· Директор на Samsung определил iPhone 5 като цунами
· Модулният телефон Project Ara в продажба от януари 2015
· Смартфонът на Amazon ще има общо 6 камери
· Скенерът за отпечатъци на Galaxy S5 може лесно да бъде излъган
· Android не е поддържал сензорни дисплеи преди представянето на iPhone
· Samsung Galaxy S5 носи и 6-месечен абонамент за Deezer Premium+
· HTC One (M7) ще получи Sense 6 до края на май
· Microsoft дадени на съд от акционер

LG G3 ще има и версия в златисто

17 април 2014 00:01 0 LG G3 ще има и версия в златисто Неофициалната информация за LG G3 продължава да се промъква в интернет, което е сигурен знак, че премиерата на устройството не е далеч. Този път от The Verge идва снимка на опаковката на смартфона, която е оцветена в златисто, а според сайта компанията се кани да пусне и версия на модела в този цвят. Устройството носи кодовото име B2 и ще се появи през лятото, а вече , че ще има дисплей с резолюция 2560 х 1440 пиксела, което е било потвърдено от компанията. Засега ползите от подобна резолюция в малък екран е под въпрос, тъй като ще увеличи консумацията на енергия без да промени драстично качеството на изображението.

Наскоро @evleaks публикува снимки на модела LG isai FL (LGL24), който е предназначен за японския оператор KDDI. Кадрите показват смартфон с екран, който заема по-голямата част от предната част. От The Verge посочват, че това вероятно ще е наследник на LGL22, който е вариант на G2 за японския пазар. Източници на сайта са потвърдили, че G3 прилича много на LG isai FL, което определено предизвика любопитството ни. Според информация от Корея представянето на G3 ще бъде към края на юни, а продажбите ще започнат още през юли.

http://www.theverge.com/2014/4/16/5619884/lg-golden-g3-launch

Телефоните на Nokia с Android идват в България след Великден

16 април 2014 15:50 0 Телефоните на Nokia с Android идват в България след Великден Nokia официално представи в България първите си смартфони с Android от серията X, които бяха анонсирани официално на мобилния конгрес. Става дума за моделите Nokia X, Nokia X+ и Nokia XL, които залагат на модифицирана версия на Android с услугите на Nokia и Microsoft на мястото на тези на Google, и имат цена, която ги позиционира под серията Lumia с Windows Phone. И трите модела ще се появят в офертите на мобилните ни оператори, но първо това ще направят Nokia X и Nokia X+ през идните дни - вероятно веднага след Великден, а по-късно очакваме и Nokia XL.

Трите модела имат характерен за Nokia дизайн, който залага на сменяеми панели в различни ярки цветове и до голяма степен споделят едни и същи технически характеристики - 4GB вградена памет (за файлове са дoстъпни по-малко), двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 с честота 1GHz и екранна резолюция WVGA (800 x 480). Първите две устройства нямат предна камера, а основната е с фиксиран фокус и резолюция 3МР. Nokia X е с 512MB RAM, а X+ има 768МВ RAM. Nokia XL е с 5" екран, 2МР предна камера, 5МР основна камера с автофокус и LED светкавица, 768МВ RAM и батерия с капацитет 2000 mAh.

Телефоните са базирани на Android 4.1.2, и по-точно на AOSP - версията с отворен код на Android, която всеки производител може да вземе и модифицира според нуждите си. Точно това е направила и Nokia, която е заменила услугите на Google със свои и такива на Microsoft, и е променила интерфейса, така че да прилича на този в Windows Phone. Той има две основни секции - Fastlane с данни за последно използваните приложения и основен екран с плочки и уиджети и връзки към инсталираните приложения.

Устройствата позволяват изтеглянето на приложения от специален софтуерен магазин, в който вече се намират много от популярните заглавия, но няма проблем и инсталирането на APK файлове, които са копирани в паметта на телефоните. Има съвместимост и с други магазини за Android като телефона показва в кои магазини се намира търсено приложение и позволява изтеглянето му оттам. Сред софтуерните екстри са картите HERE Maps и навигационното приложение HERE Drive, които за първи път са достъпни за Android. Последното осигурява безплатна гласова навигация в цял свят с опция за изтегляне на съответните карти в телефона. Устройствата разполагат също и с разнообразие от предварително заредени приложения и игри като BBM, Plants vs. Zombies 2, Viber, Vine и Twitter.

Директор на Samsung определил iPhone 5 като цунами

16 април 2014 08:30 2 Директор на Samsung определил iPhone 5 като цунами Според вътрешен имейл от бившия изпълнителен директор на мобилното отделение на Samsung за Америка iPhone 5 бил "цунами", което трябвало да се "неутрализира". Дейл Сон, който беше изпълнителен директор на Samsung Telecommunications America до август 2013 г., предложил да се подготви план, който да попречи на конкурентното устройство, излизащо само след три месеца. Имейлът с дата 5 юни 2012 година е представен като част от актуалното дело за патенти между Samsung и Apple.

Apple са представили този документ, за да покажат, че Samsung са се влияели от iPhone, и маркетинговата им стратегия е била базирана около него. По този начин искат да убедят съдебните заседатели, че Samsung не произвежда оригинални устройства, а копира от конкуренцията, за да подобри собствените си продукти. Това идва като отговор на вътрешните презентации на Apple от миналата седмица, които показваха, че се притесняват от конкуренцията и най-вече от Samsung. Освен тях Samsung показаха и вътрешни имейли от Apple, според които маркетинговата кампания на Samsung - Тhe Next Big Thing, силно е разтърсила маркетинговия директор на Аpple.

Apple показаха и още един имейл. В него Samsung обсъждат идеята да помолят Google да направят рекламна кампания срещу Apple. Samsung също така казват, че не искат сами да направят такава кампания, тъй като Apple са техен "голям клиент". В момента от Apple усилено се опитват да убедят заседателите, че Samsung са ги копирали. Междувременно Samsung изтъкват засиления си маркетинг и пускането на оригиналните устройства от серията Galaxy като причината за успеха си, а не взаимстването от други производители.

http://www.theverge.com/2014/4/14/5614232/iphone-5-referred-to-as-a-tsunami-that-must-be-neutralized

Модулният телефон Project Ara в продажба от януари 2015

16 април 2014 08:00 0 Модулният телефон Project Ara в продажба от януари 2015 Модулният телефон Project Ara все пак ще стигне до пазара и това ще стане в началото на следващата година. Информацията идва директно от Google и беше споделена по време на първата конференция за разработчици за Project Ara, която се проведе в Сан Франциско. Базовата цена на телефона ще бъде 50 долара, но тя ще се увеличи с добавянето на допълнителни модули. Идеята зад проекта е потребителите да получат модулен смартфон, чиито хардуерни възможности ще могат да бъдат лесно променяни.

Телефонът ще се предлага само в сиво, но това се прави за окуражаване на потребителите да го персонализират. Операционната система е Android и тя ще бъде обновена през декември с поддръжка за модулните компоненти. Очаква се основният корпус, който ще комбинира всички модули, да се използва 5-6 години, а отделните части ще са свързани с него чрез електро магнити. Части ще могат да правят и външни разработчици.

http://www.projectara.com

Смартфонът на Amazon ще има общо 6 камери

15 април 2014 17:53 0 Смартфонът на Amazon ще има общо 6 камери Докато чакаме Amazon официално да представи първия си смартфон, което вероятно ще се случи през юни, BGR споделя повече подробности за устройството и дори ни показва снимки на негов прототип. Той обаче не разкрива истинския дизайн, тъй като е обвит от специален калъф, чиято цел е да запази истинския вид на телефона в тайна до премиерата му.

Според новата информация Amazon работи поне по два смартфона, а на пазара първо ще се появи модела от по-висок клас, който ще бъде последван и от бюджетно устройство. Джаджата има 2GB RAM и използва процесор Qualcomm Snapdragon с неустановен модел и честота. Ще предложи 4,7" дисплей с резолюция 720р и ще има общо 6 камери. Основната ще е с резолюция 13МР, а освен това ще има и предна за видеоразговори.

Върху предната повърхност ще са разположени и 4 инфрачервени камери, които ще работят в комбинация с други сензори за осигуряването на иновативен 3D интерфейс. Камерите ще следят за позицията на лицето и очите спрямо екрана на телефона, а софтуера на Amazon ще прави постоянни корекции по отношение позицията на екранните елементи, а това ще променя и перспективата на интерфейса, който ще има 3D ефект.

Той ще се използва и в различни от приложенията в телефона, а освен това ще е добавен и в различните магазини на Amazon и потребителите ще могат да видят триизмерно изображение на даден продукт само като завъртят телефона. Компанията работи и с външни автори на софтуер, за да добавят технологията и в своите продукти.

http://bgr.com/2014/04/15/amazon-smartphone-photos-specs-kindle-phone-exclusive/

Скенерът за отпечатъци на Galaxy S5 може лесно да бъде излъган

15 април 2014 17:25 1 Скенерът за отпечатъци на Galaxy S5 може лесно да бъде излъган Броени дни след пазарната премиера на Samsung Galaxy S5 германски специалисти по сигурността успяха да излъжат скенера за пръстови отпечатъци в телефона. От SRLabs са направили това по-същия начин, както по-рано успяха да хакнат и скенера в iPhone 5s - заснели са пръстов отпечатък върху екрана на телефона с iPhone 4s и след това са направили негова отливка с лепило за дърво.

По-странното е, че в експеримента всъщност е бил използван отпечатъкът от хакването на iPhone 5s, което подсказва, че не бива да се доверявате много на този метод, за да защитите информацията си. Притеснително е, че по този начин всеки, който преодолее скенера за отпечатъци, може свободно да прави разплащания или да прехвърля пари към сметка през PayPal, без да е необходимо да се въвежда парола.

Android не е поддържал сензорни дисплеи преди представянето на iPhone

15 април 2014 13:00 6 Android не е поддържал сензорни дисплеи преди представянето на iPhone Преди Apple да представят на пазара първия iPhone през 2006 г. Google явно не са имали планове тяхната мобилна платформа да поддържа работа със сензорен екран. Вместо това в компанията са работели върху концепция с изцяло хардуерни бутони за управление. Информацията стана известна от документи, които бяха представени в съда във връзка с делото на Apple срещу Samsung. В ранните описания на Android пише, че платформата е разработена с идеята за хардуерни бутони, но все пак нищо в архитектурата й не поставя бариера пред интегрирането на работа със сензорни екрани.

В документите от 2006 г. се споменава голяма част от функциите и възможностите на Android като добавяне на памет, работа с приложения на външни автори, уиджети, нотификации и, разбира се, услугите на Google. До пускането на първия телефон с Android през 2008 г. обаче Android не само че вече поддържа работа със сензорни екрани, но и това е изискване към производителите на телефони.

http://www.engadget.com/2014/04/13/android-iphone-touchscreen-support/

Samsung Galaxy S5 носи и 6-месечен абонамент за Deezer Premium+

15 април 2014 12:05 0 Samsung Galaxy S5 носи и 6-месечен абонамент за Deezer Premium+ Потребителите на Samsung Galaxy S5 ще получат с телефона и достъп до разнообразни платени допълнителни приложения и услуги и сред тях има и интересно предложение на Deezer. Музикалната услуга ще осигури 6-месечен безплатен достъп до пакета Premium+, която предоставя по-добро качество на звука (320kbps), офлайн слушане, премахване на рекламите и достъп до музикални предложения, препоръчани от собствената мрежа от музикални редактори на Deezer. Абонаментът за Premium+ иначе струва 7 евро на месец, така че ще спестите известна сума. Собствениците на Galaxy S5 ще могат да свалят музикалното приложение чрез уиджета Galaxy Gifts, който е предварително инсталиран в телефона им.

HTC One (M7) ще получи Sense 6 до края на май

15 април 2014 10:40 0 HTC One (M7) ще получи Sense 6 до края на май През последните седмици HTC работи усилено по дистрибуцията на новия си флагман One (M8), но компанията не е забравила и потребителите на миналогодишните си модели. HTC One (M7) вече получи ъпдейт до последната версия на Android, но все още използва старата версия на интерфейса Sense. Това ще се промени до края на месец май, тъй като това е периода, в който HTC официално обеща да пусне ъпдейт със Sense 6.

Информацията идва от шефа на американското подразделение на компанията Джейсън Макензи, който уточнява, че става дума за версиите на телефона за Щатите и Канада. Предполагаме обаче, че и международната версия ще получи новия интерфейс по същото време. Засега не е ясно дали в него ще са включени всички функции, с които разполага и One (M8).

Microsoft дадени на съд от акционер

15 април 2014 09:45 0 Microsoft дадени на съд от акционер Акционерът на Microsoft Ким Барович е завел дело срещу компанията заради глобата от 731 милиона долара, която ЕС наложи на американците във връзка с Internet Explorer. Както е известно, компанията от Редмънд постигна споразумение с Европейската комисия да предложи избор на браузери в Windows, но поради "техническа грешка" не всички потребители в ЕС са получили тази опция.

Именно "техническата грешка" бе и поводът за глобата, а Ким Барович от своя страна счита, че бордът на директорите е трябвало да понесе своята отговорност за накърняването на интересите на акционерите. В исковата си молба Барович обвинява директно Бил Гейтс, Стив Балмър и останалите ръководни кадри, че не са взели адекватни мерки във връзка със споразумението, и настоява за обезщетение от страна на Microsoft.


http://www.reuters.com/article/2014/04/11/us-microsoft-browser-lawsuit-idUSBREA3A1YI20140411

Форум

Твоето мнение | Нова тема

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

в SLOT MOBILE
850.00 лв.
840.00 лв.

ZOPO ZP500
ZOPO ZP500

в Mobil
285.00 лв.
255.00 лв.

Nokia 301 Dual SIM
Nokia 301 Dual SIM

в NPHONE
140.00 лв.
134.00 лв.


Последни новини от България