Българска премиера на луксозните телефони на Mobiado

08 април 2009 15:00, прочетено 2470
0
Българска премиера на луксозните телефони на Mobiado
"Пазарът на луксозни телефони не е засегнат от кризата", сподели с нас собственикът на Mobiado Питър Бонак. Срещнахме се в хотел Radisson в София по време на официалното представяне на луксозните телефони на канадската компания, организирано от ексклузивния им вносител в България - фирма "Нешънъл Трейд" ООД. По време на представянето успяхме да видим и дори да подържим в ръка двата модела (донесени лично от г-н Бонак) от серията 105GMT Discovery, всеки от които е произведен в лимитирано количество от едва 50 броя. Ако следите новините в Mobile Bulgaria, вече знаете, че телефоните разполагат и с два автоматични часовника с швейцарски механизъм. Разбира се, бяха показани и други модели от двете серии - Professional и Classic, които могат да бъдат закупени още сега. От "Нешънъл Трейд" обещаха още изненади за феновете на Mobiado във вид на специални партита. Луксозните телефони ще се предлагат в различни специализирани магазини за луксозни стоки и бижута, като сега в продължение на две седмици ще могат да бъдат разгледани в магазина O-connect в София.
http://www.mobiado.bg

Преди да отлети обратно за Ванкувър, успяхме да разменим няколко думи със собственика на Mobiado Питър Бонак. Поговорихме и за плановете на компанията за бъдещето, които са доста интересни, но сами разбирате, че засега не можем да ви разкрием нищо за тях. Ето какво каза Питър Бонак специално за читателите на Mobile Bulgaria.

Мobile Bulgaria: Здравейте, благодаря Ви за отделеното време. Кога започна историята си Mobiado?
Питър Бонак: Стартирах Mobiado през декември 2004 година като част от компанията ми Bonac Innovation Corp.

МВ: Какво мислите за пазара на луксозни мобилни телефони? Ще продължи ли да расте?
ПБ: В световен мащаб? Определено смятам, че това е пазар, който ще продължи да се развива. Вече се приема от всички и това става въпреки сегашната ситуация. Мога да го сравня с този на хубавите механични часовници и бижутата. Дори и модата да се смени, това е едно от малкото неща, които могат да бъдат с теб на някоя публична изява. Твоите дрехи, часовник, бижута и телефон.

МВ: Телефонът като статус символ?
ПБ: Не точно като статус символ. С дрехите, които носиш, които избираш, се опитваш да покажеш имиджа си пред останалите хора. Затова телефонът не е само статус символ, а част от твоя имидж, този, който искаш да представиш пред другите.

МВ: Затруднява ли сегашната икономическа ситуация продажбите на такива продукти?
ПБ: Все още не виждам ефекта от нея, нито има признаци, че ще повлияе. Вярно, хората намаляват разходите си и имат все по-малко желание да купуват, но не само луксозни стоки, а изобщо. Аз лично не усещам влиянието на кризата в моя бизнес, продуктите на Mobiado в световен мащаб се продават добре.

МВ: Какво мислите за другите марки на този пазар?
ПБ: Честно казано, нямам представа как се представят. Нямам точни данни и не бих искал да спекулирам.

МВ: Благодаря и лек полет!

Коментари: 0 | Твоят коментар