Мобилен интернет със скорост от 21 Mbps от "М-Тел"

Мобилен интернет със скорост от 21 Mbps от
Днес в центъра на София "М-Тел" демонстрира на живо скоростта на мобилния Интернет, който предлага с най-новата си технология HSPA+. Търговският старт на услугата е на 17 септември в столицата. "М-Тел" е първият телеком оператор в България и шестнадесетият в света, който внедрява в своята 3G мрежа модерната технология High Speed Package Access+ (HSPA+) и по този начин предлага на своите клиенти скорост за пренос на данни до 21 Mbps - най-високата, предлагана от мобилна мрежа в страната. Компанията е и единствената, която разполага с необходимия спектър за търговски старт на новата технология. Благодарение на HSPA+, клиентите на "М-Тел" ще разполагат с още по-бърз достъп до Интернет и електронна поща както през своите мобилни телефони, така и посредством преносимите си компютри. Новата технология осигурява 6 пъти по-висока скорост на изтегляне на данни от HSDPA 3.6 и е три пъти по-бърза от HSDPA 7.2. От 2005 г. до момента "Мобилтел" е инвестирала близо 80 милиона евро в изграждането и развитието на своята UMTS мрежа. Общо инвестициите в мрежата на компанията от 2003 до 2009 г. възлизат на над 600 милиона евро. За последните дванадесет месеца операторът регистрира 300% ръст на клиентите на услугата за пренос на данни.

За да демонстрира последните високотехнологични продукти и услуги, които ще предложи на своите клиенти, компанията организира в София специалното изложение M-Tel Hi-Tech Fest от 10 до 14 септември. Всеки ден ще бъде посветен на нов иновативен дейта продукт или услуга, с които посетителите на изложението първи ще се запознаят преди премиерата им в магазините на "М-Тел". Изложението стартира на 10 септември с "Денят на M-Tel Netbook". В този ден клиентите на компанията ще имат възможност да се запознаят с най-новия USB стик за мобилен Интернет, който позволява пренос на данни със скорост до 21 Mbps. Най-тънкият лаптоп в света Dell Adamo с дебелина от само 1,64 см и екран от 13.4" се предлага ексклузивно в магазините на компанията за 199,90 лв. на месец в комплект с 2 GB месечен трафик и безплатен USB стик. Другият иновативен и стилен модел на Dell - XPS M1330, е с 13.3" дисплей и мултимедийни възможности с дистанционно управление. Той се предлага в три цвята - черен, син и червен, срещу 99,90 лв. месечна вноска с включени 2GB. 15.4" мултимедиен Toshiba Satellite L300-22L може да бъде закупен за 79,90 лв. месечна вноска отново с включен обем данни от 2GB. 59,90 лв. на месец ще струва миниатюрният HP Compaq заедно с 2GB за сърфиране в Интернет.

С представянето на новата скорост "Мобилтел" предлага и нови тарифни планове за пренос на данни, които ще са достъпни от 14 септември. Клиентите могат да избират между четири предложения. Срещу месечна такса от 3,90 лв. потребителите, които ползват M-Tel Easy Surf, ще заплащат по 0,25 лв./MB. M-Tel Pro Surf се предлага за такса от 5,90 лв. на месец и МВ струва 0,15 лв. По-сериозните потребители на мобилен Интернет пък могат да се възползват от тарифните планове M-Tel Master Surf и M-Tel Power Surf. Клиентите могат да се абонират за първия срещу месечна такса от 9,90 лв. при цена на MB от 0,05 лв., а за втория - срещу 15,90 лв. на месец, и ще сърфират в Интернет на цена от 0,01 лв./MB.


Втора употреба с гаранция

  • От Виваком бяха прави, че след 3 дни нещо ще се случи :D Браво на М-тел :)
    SwollenMembers
  • скоро ще има и устройства за 21Мб/с от Мтел:)
    fen®