Телефон със супербатерия, която издържа до една година с едно зареждане

12 март 2008 00:00, прочетено 7739
34
Телефон със супербатерия, която издържа до една година с едно зареждане
Производител е китайската компания CECT станала популярна у нас модела си CECT689, който се продава в големите вериги за мобилни телефони. LionKing800 има два слота за SIM карти, като през менюто може да се избира коя от тях да работи в момента, има 3.5" сензорен дисплей, опция за разпознаване на почерк, Bluetooth, две VGA камери, слот за microSD карта и поддържа GPRS. Необикновенното е че телефона идва с батерия с капацитет 16800mAh, която издържа в режим на изчакване до 365 дни с едно зареждане и от три до пет дена в режим на разговор. И все пак за да не останете без енергия, в комплекта, включващ хендсфри, зарядно и 256MB microSD карта има още една батерия. Модела се продава за $145 в Интернет.

Коментари

Коментари: 34 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: number_320 , 15 март 2008 09:13 Отговор

"И защо тогава не съм виждал и не съм чувал за такива батерий, можеш ли да ми разясниш и да се обосновеш?"

Не съм казал че има: казах че не е проблем да се направи. Въпроса е: има ли някой нужда от подобно нещо?

"Учените в Станфордския университе публикуваха материал края на декември (мога да потърса статията, ама ме мързи) за нов метод на производство на литиево-йонни батерии чрез прилагане на силициеви нишки в наномащаб (което не съм 100% сигурен какво точно значи, в някой друг пост ще ти кажа какво мисля)."

Проекта ми е известен: прилагайки диелектрик просто увеличават капацитета на всяка клетка. Функционира като стандартен кондензатор, но в електролитна среда.

"Но дори и да не акумулаторна тази батерия пак е по-добра, да не помислиш друго.."

Неакумулаторните батерии са екологичен кошмар. И излизат при всички случаи по-скъпо от акумулаторните.

Все пак продължавам да не виждам:

1) Как китайците са успели да вкарат 16800mAh в толкова малка кутийка? (Копърфийлд ряпа да яде...)

2) На кой му трябват големи и тежки АА батерии в телефона (ААА не се броят: те са достатъчно малки, но имат капацитет около 900mAh в Li технология, с което не са по-силни от стандартните).

Автор: asenna5 , 14 март 2008 23:31 Отговор

И защо тогава не съм виждал и не съм чувал за такива батерий, можеш ли да ми разясниш и да се обосновеш?
Защото знам, че първо са били
цинк-карбон батерии с капацитет 400–900 мАч., след това цинк-хлоридни батерии с капацитет 1000 to 1500 мАч., след това никел-кадмиевите батерии с капацитет 650—1000 мАч., а след това никел-метал-хидридните с капацитет 1400—2900 мАч.???
А знаеш ли, че има разлика, между никел-метал-хидрид акумулаторни и литиево йонните?? Разликата е в използваните материали най-вече..- НЯМА АА или ААА батерия която да е литий-йон - защото това не е технология, а материали - има разлика, мога да отбележа, въпреки че не съм специалист. Технологията е една и съща иначе или се припокрива най-малкото 90%!
Учените в Станфордския университе публикуваха материал края на декември (мога да потърса статията, ама ме мързи) за нов метод на производство на литиево-йонни батерии чрез прилагане на силициеви нишки в наномащаб (което не съм 100% сигурен какво точно значи, в някой друг пост ще ти кажа какво мисля).
Това откритие ще предостави възможност за производството на батерии с 10 и повече пъти по-голям капацитет, и то с използването на вече съществуващи технологии.
Първо ще започнат да се предлагат подобен род батерии - защото както и ти самият каза - мобилното устройство се произвежда едва ли не на пластове и наистина (за съжаление) е по-лесно да се сложи такава батерия, отколкото АА или ААА - макар и те да са по-добри (предимно акумулаторните имам предвид - теб са никел-метал-хидрид и са не само 200, но дори и доста повече проценти по-издръжливи от средностистическата (примерно 750мАч.) литиво-йонна батерия). Но дори и да не акумулаторна тази батерия пак е по-добра, да не помислиш друго..

До колкото се сещам първата батерия е изобретена някъде края на 18в.

Автор: bg007 , 14 март 2008 23:21 Отговор

Не съм казал че има пречка , отдавна е направено. Аналога на АА ни-мх в ли-йон изпълнение е модел 14500 . Справка в гугъл))

Автор: number_320 , 14 март 2008 16:10 Отговор

"Не само заради това че са тънки,никелметалхидридните тежат доста повече от ли-йон, при еднакви други характеристики"

Съвсем ме объркахте. За какво говорим всъщност?

-за формата на батериите (АА, ААА...)

-или за технологията (NiCd, LiIon...)

Няма пречка да се направи АА батерия в LiIon технология...

Автор: sirgeorge , 14 март 2008 12:43 Отговор

Този китайски телефон с неговата супер батерия, разбуни духовете както тук в този форум така и по другите сайтове и форуми за мобилни устройства. Според мен е много шум за нищо, но не мога да бъда сигурен докато не се появи по-вече инфо, тестове и ревюта или пък да го изпробвам на практика (по-добрият вариант).
Отностно батерията се пораждат следните въпроси:
- дали реално би издържал цяла година в режим standby?
- дали капацитета на батерията отговаря на истината, цели 16 800 mAh?
- за колко време се зарежда въпросната батерия?
- колко е голям "живота" на батерията (до колко средно зареждания са възможни без да се се влошат характеристиките на батерията)?
- дали е безопастно за здравето на хората използването й, както в режим на работа, така и в режим на зареждане?

Автор: sirgeorge , 14 март 2008 12:26 Отговор

Ти боравил ли си с Philips Xenium и реално изпробвал ли си издръжливостта на батерията?

Автор: Lenka z610 , 14 март 2008 12:24 Отговор

Не само заради това че са тънки,никелметалхидридните тежат доста повече от ли-йон, при еднакви други характеристики

Автор: number_320 , 14 март 2008 11:53 Отговор

"Защо, да го...., не почнат да слагат АА или ААА батерии в моб. устройства, при положение че са над 200% по-издръжливи от тези, които слагат производителите в момента !???."

Това кой го твърди? Не за друго - просто не е вярно.

А и нещата далеч не са толкова прости. Само един аспект (друг път повече): Телефон се проектира на "пластове" - по простата причина, че използваните платки са плоски - както и диесплея, клавиатурата и т.н. Модният напоследък тънък дизайн също предразполага към това. Къде виждаш АА батерии в тази концепция?

Автор: DYD™Xenium , 14 март 2008 00:49 Отговор

Това, че се произвеждат от СЕС не означава , че не се ползват разработки и технологии на PHILIPS / Netherlands/

Автор: Lenka z610 , 14 март 2008 00:32 Отговор

Нямат голяма разлика, АА изпълнението с най висок капацитет е около 2600 мАх на фирма Саньо, но е 1,2 волта. Аналога по размер от ли-йон е модел 14500 (справка в гугъл) и е с капацитет около 900 мАх. Или капацитета за сметка на напрежението в еднакъв обем. А това с китайските батерии са смешки. От една страна пишат нереални данни на батериите( лесно се проверяват с уред) , а от друга страна не са толкова напред в копирането на технологии, че да направят сами суперикономични чипове)))

Промоции

Sony Xperia tipo dual

Sony Xperia tipo dual

199.00 лв.
159.00 лв.
Купи сега
HTC Explorer

HTC Explorer

149.00 лв.
99.00 лв.
Купи сега