Преносимостта на номерата стартира

11 април 2008 18:00, прочетено 904
17
Преносимостта на номерата стартира
Трите мобилни оператора вече се подписаха под протокол, който удостоверява, че мрежите и технологичните им системи са готови за въвеждане на преносимостта. "М-Тел" заяви, че компанията е готова да предложи услугата от днес, докато GLOBUL и vivatel посочиха датата 14 април. Това, което потребителите, желаещи да се възползват от нея, могат да направят на тези дати, е да подадат молба за издаване на сертификат за съгласие при досегашния си оператор и да изчакат 2 работни дни. Освен че трябва да платят сметките си, ще трябва да добавят и 5 лева за всяка прехвърлена SIM карта. Следват още 10 дни, необходими за процедурата по прехвърлянето на номера в новата мрежа.

Коментари: 17 | Твоят коментар  | Всички коментари

Автор: m75 , 25 април 2008 09:16 Отговор

"...ВОЛСКО ТЪРПЕНИЕ..."
Мтел ни приема, ни предава:
Може да видите този линк само ако сте регистриран.

Автор: arena , 24 април 2008 23:35 Отговор

Естествено че Мобилтел пречи на Преносимостта на номерата
8 дена чаках да взема удостоверение за съгласие за преносимост на номера !!
като поне по пет пъти дневно звънях на *88
два пъти ми пратиха sms
Vasheto zayavlenie za
prenasyane na nomera izvan
mrezhata na M-Tel e odobreno.
Zapovyadayte v nash magazin,
za da poluchite
vasheto udostoverenie
като посетих техен магазин след 45 минути чакане
ме уведомиха че е станала грешка и трябва да дойда
пак след два дена
и така три пъти ме разкараха до техен магазин .


Така че въоръжете се с ВОЛСКО ТЪРПЕНИЕ
ако искате да вземете удостоверение за съгласие за
преносимост на номера от М-ТЕЛ

Автор: asenna5 , 16 април 2008 17:20 Отговор

.".. стига да му е изтекъл договора... "....

Не подвеждай хората с подобни изказвания, че и без това в този форум любимо занимание на всеки е да "храни" операторите.

За да се възползваш от преносимостта просто трябва да доплатиш таксите до края на договора си И НЯМА 100 ЛВ. НЕУСТОЙКА както гледам, че пишат по повечето форуми - ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, никакъви трънки и никакъви глогинки...

НЯМА автоматично преподписване - когато изтече договора, той става БЕЗСРОЧЕН, докато не решиш да си го подновиш (ако решиш).

Процедурата хич не е дълга, отнема максимум 10 дена (обикновено 48 часа), СЕРТИФИКАТА обаче важи едим месец след издаването му.

КАКВО ощетява клиента това, че не може да мине на предплатена тарифа? Като не го устройва да не се възползва от услугата - а и все пак има възможност да се прехвърли при Мтел - предплатените тарифи на операторите са достатъчно сходни....

Автор: m75 , 16 април 2008 11:06 Отговор

"Оператора-приемник го задължава да подпише договор."
Mtel приема и на прима.

Автор: cliff , 16 април 2008 10:44 Отговор

Да, обаче много потребители ще бъдат яко ощетени,говоря за ползващите предплатени услуги,защото те не могат да пренесат номера си ако искат да си останат с предплатена карта.Оператора-приемник го задължава да подпише договор.За Глобул и Вивател със сигурност е така,за Мтел не зная. Хората са си казали "Хубава работа,ама българска!"

Автор: m75 , 15 април 2008 14:05 Отговор

"всички дължими суми, натрупани в периода от получаване на сертификата до фактическата преносимост, дължиш на стария си оператор."

Много важно за всички решили да си пренесат номера. Все пак процедурата е доста дълга и може да се проточи до месец и половина.

Автор: maxi_mix , 15 април 2008 11:03 Отговор

Току що видях инфо от Вивател за преносимостта: Може да видите този линк само ако сте регистриран.

www.vivatel.bg/bg/portability_numbers.php

Автор: koksiko , 14 април 2008 21:53 Отговор

Pacta sunt servanda! - Договорите трябва да се спазват!

Автор: m75 , 14 април 2008 13:52 Отговор

"Има балами преподписали за по 2 години"
Само един оператор предлага само двугодишни договори за някои от тарифите си. Така една позната се набута с двегодишен ненужен договор към Вивател за едно евтино телефонче . Така че друг път ,мисли преди да сложиш подписа си .

Автор: anonim4o , 13 април 2008 22:15 Отговор

Образно или не въздържай се от подобни обидни епитети. Щом и ти си на същия хал можеш да твърдиш единствено за себе се че си балама. Смятам че добрия тон налага да не използваме такива епитети защото виждаш в какво се превръща форума - всеки обижда всеки и в крайна сметка всички губим.

Между другото се учудих след като разговарях с оператор от М-Тел и се оказа че мога да си сменя абонамента(имам и М-Тел Конфорт от преди 1 месец) и мога да се възползвам и от промоцията за 1000 минути а си мислех че е само за нови абонати или за такива чийто договор изтича до 3 месеца