A1 вижда три основни пречки пред навлизането на 5G

A1 вижда три основни пречки пред навлизането на 5G

В рамките на днешното представяне на новата идентичност на Мтел, която вече се казва A1, главният изпълнителен директор на компанията Александър Димитров отговори и на въпрос кога най-рано може да се очаква навлизането на мрежите от 5 поколение в страната. Според него първо трябва да са изпълнени няколко неща. Първото е финализирането на стандартите за 5G, което се очаква да стане в края на тази година. След това трябва да има 5G устройства, и то такива с достатъчно компактни размери за удобна употреба.

Третото условие засяга пряко България – правителството и Комисията за регулиране на съобщенията трябва да намерят начин за освобождаване на честотите в обхват 700 и 800 MHz, защото без достъп до тях "5G ще остане мечта за страната ни". Компанията работи активно с КРС по въпроса, но все още няма яснота кога ще се разреши, защото военните все още се бавят. Според Александър Димитров реалистичен срок за старт на 5G мрежи в страната ни е 2020 година.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Хора, които не разбират от сателити, още по-малко от сателити в ултра ниска орбита и не знаят за новите разработки за дълъг живот, чрез използване на околен въздух вместо предварително зареден хелий, коментират колко не разбирам, смях. :)
    tzincbg
  • И аз съм му го писал да си намери работа, жена ... не само да чете и да неразбира какво чете, после да се опита да го напише тук. Обаче друго си е да се търси кирията - нещо много и безплатно
    442eacivs
  • Това, че Мъск ще купува булсата никога не съм го казвал. Но пък помня маститите анализатори все предричаха крах на Мъск, ама ей го на. Иначе ти също отговаряш доста често тук.
    tzincbg
  • Толкова си невеж, но това, че не знаеш, че си невеж, не те прави по-малко невеж. Преди време във форума беше писал, че Мъск щял да купи Булсатком дори... Намери си работа, вместо като дежурна секретарка да се чувстваш задължен да отговаряш на всеки пост във форума.
    Blue Sky
  • За сателитен нет няма да е нужна огромна енергия, защото новите ще са на ултра ниска орбита и ще са десетки хиляди - само на SpaceX 12000 и китайците правят за техния си интернет, а нямаше, ако не беше критично важно. А вече се работят технологии за техния по-дълъг живот.
    tzincbg
  • То и твоите Виваком са калпави и в момента леко съжалявам, че съм на тях и че ми правят сметката по-голяма от това, което трябва да плащам. :D
    Dubspace
  • На калпава рА(1)кета...
    Воден-дух
  • на 700 mhz ще има супер покритие ! но за да има скорост , трябва широка лента ! за сателитен нет - трябва огромна енергия !
    kan4oto72
  • То на 700 ще е една скорост... Гигахерцовите пък гаснат от всяка преграда. Според мен много ще помагат новите сателити на Мъск.
    tzincbg