AirPods с безжично зареждане – в началото на 2019 година?

През септември Apple представи цели три нови смартфона, но нито един от аксесоарите, които всички очаквахме – подложката за безжично зареждане AirPower и новата версия на слушалките AirPods. И докато през последните месеци излизаше всевъзможна информация, че AirPower страда от редица технически проблеми, с които инженерите на компанията се опитват да се справят, сякаш симпатичните слушалки останаха на заден план. Може би на път да бъдат забравени?

Минг-Чи Куо, един от най-точните анализатори на Apple, се грижи това да не се случи. Според последното негово твърдение новата версия на слушалки, която ще поддържа и безжично зареждане, ще бъде представена още през първото тримесечие на 2019 година. Куо допълва, че спокойно можем да очакваме и още новости – поддръжка на Bluetooth 5.0 (по-бърза версия на безжичния стандарт, която има и по-голям обхват), нов чип серия W и леки промени в дизайна, които ще ги направят по-удобни и по-здрави. Към момента анализаторът не може да се ангажира с прогноза за цената, което не изключва тя да остане същата като на първото поколение.

Според Куо Apple работи и по сериозно обновяване на AirPods, което ще донесе изцяло нов дизайн. Лошата новина е, че това ще се случи най-рано през 2020 година. В интернет циркулираха редица слухове, че скоро можем да очакваме водоустойчива версия на новите слушалки, но известният анализатор не е споменал нищо по този въпрос. Въпреки че малко след премиерата си AirPods надигнаха шеговита вълна в интернет заради дизайна си, те бързо доказаха качествата си – както в графа "удобство", така и в тази за качество на звука.

В същото време продължаваме да се питаме дали някога ще видим AirPower. Подложката за безжично зареждане, върху която, поне на теория, могат да се поставят iPhone, Watch и AirPods, които да получават едновременно заряд, беше загатната още през 2017 година. От Bloomberg и ZDNet обаче съобщиха, че инженерите на Apple имат сериозен проблем с устройството. Идеята, че то трябва да зарежда три различни устройства едновременно, може би го прави прекалено амбициозно към днешна дата. Според слухове това води до сериозно прегряване и трудности при разполагането на множеството необходими сензори. Към момента от Apple не са сложили официален край на AirPower, така че потребителите могат да продължат да се надяват.

Източник: AppleInsider

  • Отдавна е ясно, че няма истински журналисти в сайта, но поне можеше като преписвате темата да й хвърлите един поглед преди това и да препишете малко по-правилно. :D
    muamamu1