Apple HomePod може да остави петна върху мебелите ви

Преди броени дни на ограничен брой пазари започнаха продажбите на първия умен високоговорител на Apple, а в интернет вече има изобилие от ревюта на устройството. Повечето от тях изтъркват качествения звук на HomePod, ограничените възможности на гласовия асистент Siri и заключването на потребителите в екосистемата на Apple – например за настройката е нужно да имате устройство с iOS 11, а външни музикални услуги се поддържат само през протокола AirPlay. Освен това не можете да кажете на Siri да зареди песен от Spotify или пък да пуснете музика през Bluetooth.

Оказва се, че устройството крие и други изненади. В интернет започнаха да се появяват все повече оплаквания, че HomePod е в състояние да остави петна върху някои обработени с масла или восък дървени повърхности, върху които е поставен. Според Apple това се дължи на дифузията на маслата между силиконовата основа на HomePod и дървото. Компанията препоръчва забърсване на следите с влажен или сух мек текстил или преместване на говорителя. Apple заявява за Wirecutter, че следите ще изчезнат няколко дни след като устройството е преместено.

В случай че не се скрият потребителите могат да използват препоръчания от производителя на повърхността метод за третиране с масло. В тестовете на сайта не е имало проблеми с поставяне на устройството върху стъкло, гранит, MDF, покрито с полиуретан дърво и евтини лавици от IKEA. В тестовете на Pocket-lint следите не са изчезнали и се наложило ползване на шкурка и последващо нанасяне на масло върху дървото. Изводът от всичко това е да не поставяте HomePod върху скъпите мебели, на които държите.

Източник: Wirecutter

  • Сега да пуснат в продажба подложка за 150 евро, че да не остават петна!
    D0N4T3LL0
  • "...върху скъпите мебели..." Дрън, дрън. Тия трябва да продават Apple HomePod с бонус шише масло за третиране на мебелите, а иначе нещата са малко по-различни от тая интерпретация. [Quote]...потвърждава, че HomePod може да остави бели пръстени върху дървени повърхности с маслени или восъчни покрития.[/Quote] Не, че е важно, ама за протокола поне.
    algor
  • [Quote]Изводът от всичко това е да не поставяте HomePod върху скъпите мебели, на които държите[/Quote] Добре, ще пазаруваме само от ИКЕА тогава! (yes) :D
    Ванката