Chrome 69 е оптимизиран за Android Go и изрязани дисплеи

Версия 69 на браузъра Chrome все още е бета, но в нея се очертава да има няколко интересни новости. Анализ на кода на приложението показва, че от Google са положили специални усилия, за да го оптимизират за ставащите все по-масови изрязани дисплеи. Това конкретно не е неочаквано, още повече, че подобни оптимизации има и на ниво операционна система в Android 9.0 Pie. Chrome 69 вече няма да показва просто черна лента в горната част на дисплея, а ще адаптира съдържанието към формата на екрана.

Другата голяма новина е свързана с Android Go. Браузерът вече ще изпълнява ролята и на плейър за мултимедийно съдържание. Това се налага, защото ограничените хардуерни спецификации на устройствата често принуждават производителите да се откажат от включването на специален софтуер за възпроизвеждане на мултимедия.

По този начин браузерът ще реши този проблем, а едновременно с това ще даде опция на потребителите да намалят броя на програмите на своите устройства. Сред другите новости са значително подобрен мениджър за изтегляне на файлове и поддръжка на picture in picture режим за компютри. Така ще можете най-накрая да гледате даден клип от една страница, докато в същото време четете друга. Очакванията са финалната версия на Chrome 69 да е налична през септември.

Източник: Android Police