Дисплеят на LG G8 може би ще е с 4K резолюция

Според нови слухове наследникът на LG G7 ThinQ ще е оборудван с 4K LCD дисплей. Тази информация идва от статус в Twitter на потребителя @IceUniverse, който често споделя детайли за бъдещи устройства, а освен това изрично нарича телефона G8. Причината за скока в резолюцията на панела може да е желанието на LG да предложат подобрена поддръжка на виртуална реалност. Това за момента е и единственият сериозен плюс на 4K резолюцията в мобилни устройства, която не е особено често срещана дори сред флагманите. В същото време има слухове, че Samsung ще използва 4K резолюция в Galaxy S10, така че решението на LG може да е свързано и с това.

Източник: Twitter

 • Ами 1080p има 2 073 600 пиксела, докато 4K е 8 294 400 пиксела или точно четири пъти повече. Скалирането от 1080p до 4K се извършва брз загуба на изчислителна мощност и разход на ток.
  A4i
 • Да sony слагат 4К дисплей, който работи във Full HD 95% от времето. Така де, няма никакъв смисъл от него, просто да звучи като някакво технологично постижение.
  board
 • Пък от Сони понеже не знаеха за тия работи дето ги пишете си работят на 4К от сума ти време... :|
  arakchiev
 • За мен 4к дисплей е дори минус, гарантирано по-висок разход на енергия, без видимо предимство. VR хубаво, ама нещо там нещата не се развиват много динамично. То Galaxy телефоните с 2к дисплеи идват по подразбиране пуснати на Full HD резолюция и малцина забелязват...
  board
 • Лошо няма и 8k резолюция да сложат, ама не сме доживяли още за технологията на останалите компоненти - първо батерия, второ CPU и GPU, и трето - охлаждане. На някакви измислени резолюции и съотношения, даже по-малки от стандартна 2k, батерията изнемогва на стандартни операции и само при свързване от клетка на клетка. И LCD дисплей, потребяващ поне 20-30% над AMOLED-ите, сериозно? Другият проблем е CPU throttling-а, който не е единичен, а е свързан и с останалите елементи на чипа, вкл. и самата батерия. Каква виртуална реалност, като в момента на 2k или под нея екран повечето флагмани я издържат повече от 10 минути натоварване без рестарт или 50-55 градуса, я не, а редовното излагане на батерията над 45-50 градуса я убива за по-малко от година? Любопитно ми е как ще е при новия геймърски телефон на Asus, но и там с оглед малката площ и голямото топлоотдаване, батерията ще свършва за отрицателно време. Отделно, за какво му е на телефон 10 см. 4k?
  MEnergy