Ето как ще изглежда Huawei Mate 20

Следващата седмица Huawei ще представи новия чипсет Kirin 980, който тази есен ще се появи във флагманските  телефони от серията Mate 20. Докато чакаме премиерата, от XDA Developers са готови да ни покажат първите рендъри на Mate 20, които са създадени на базата на реални снимки на инженерен прототип на телефона, така че можем да им се доверим. Кадрите първо са били споделени с FunkyHuawei.club от китайски източник, а след това са достигнали и до XDA.

Изображенията може да се различават леко от реалното устройство, защото са създадени, без да се знаят реалните размери на телефона, така че не е изключено да не съвпаднат напълно с финалния дизайн. Освен това в снимките не се показва формата на сензора за отпечатъци върху задния панел - такъв ще има, но засега не е ясно как ще изглежда, защото задната част на телефона е била скрита. Рендърите разкриват, че Huawei ще добави изрязан дисплей и в Mate 20, но размерите на изрязаната зона ще са намалени значително в сравнение с Huawei P20.

Изрязаната зона напомня на телефона на Essential и сигурно ще зарадва всички, които не харесват тази тенденция в дизайна на телефоните. Сайтът потвърждава, че устройството ще има 6.3" AMOLED дисплей с резолюция 2244х1080 пиксела, а във фърмуера е било открито и изображение с формата на изрязаната част. Над предната камера е поставен говорител, а в горната част на телефона се намира 3.5 мм жак за слушалки, което е изненадващо, защото такъв нямаше в Mate 10 и Mate 10 Pro.

Върху долната част на смартфона виждаме микрофон, USB Type-C порт и втори високоговорител. От задния панел виждаме само горната му част, която съдържа тройна основна камера и LED светкавица, поставени в квадратна зона. Тя е центрирана за разлика от разположението на камерата в P20 Pro. Задният панел отново е стъклен, което ще помогне на очакваното безжично зареждане на батерията с капацитет 4200 mAh. Наскоро Huawei потвърди, че премиерата на Mate 20 ще бъде отново през октомври и в него ще се ползва чипсета Kirin 980.

Източник: XDA Developers

 • Така е, техниката се развива и това, че от даден продукт има стотици милиони произведени в случая слушалки, не значи да се спира развитието ;) Къде остана 2,5 мм Жак ? По принцип искаме или не жичните слушалки, рано или късно, ще изчезнат ;) Телефонът наистина ще бъде много добър ;) Важното е, че има много фирми, конкуренция и от това печелим ние като потребители :)
  Боби13
 • Дай му малко време де. Не можеш да сравняваш антична половинвековна технология с такава навлязла масово преди 2-3 години. И днес се произвеждат годишно стотици милиони устройства с usb type c. Може би дори над милиард. Може би след 2-3 години кабелът за слушалките и за зареждането ще е един и същ, просто ще смяняш накрайниците според нуждата. Type C след 10 години ще бъде това което е днес USB 2.0. Мишките, клавиатурите, лаптопите, телевизорите, настолните компютри, таблетите, смартфоните, портативните ауди и видео плеъри и още милион други устройства ще използват този универсален стандарт. Докато не измислят по-добър. Освен всичко друго оптимизацията и уеднаквяването на стандартите ще намали и себестойността им. Печалбарите от Епъл изобщо не ги слагам в сметката. Те ако могат и за въздуха който дишаш в магазина им ще те таксуват. Така че заменянето на остарелия аудио жак с нова технология от 21 век (което трябваше да стане отдавна) е точно обратното на това което прави Епъл с цялостното премахване на портове с цел да продават повече преходници. Всичко ново което е на път да замени нещо старо и традиционно винаги се приема с недоверие. Така е откакто свят светува. Едно време са мислили че компютъра е напълно безсмислена глезотия и никой няма да го купува защото е безполезен. СИМ картите са същата антична технология. Има носталгици на които им харесва да пъхат парче пластмаса в телефоните си, но след няколко години СИМ картите ще са вградени в телефоните и нуждата от слотове ще отпадне. Ето ти още няколко милиметра свободно пространство в корпуса на телефона. Мен лично всичко това ме радва защото съм фен на изчистените минималистични форми. Колкото по-малко дупки и портове има в телефона ми (а и всичко останало) толкова по-добре.
  Cv3T0m1R
 • На нас пък ни се дъвче това. Освен това е акцент от темата, защо Huawei връщат жака, след като го бях махнали. А за трите камери може ли да коментираме или и това е дъвкано?
  board
 • Колеги! Това с жака е предъвквано хиляди пъти. МОЛЯ! НЕ СПАМЕТЕ И ТАЗИ ТЕМА!
  geleto_
 • [Quote]По-добър е защото е универсален [/Quote] Всъщност няма нищо универсално в него. Голяма част от потребителите все още ползват телефони с micro USB, други Apple Lightning и да, една част Type C. Обаче част от производителите позващи Type C пускат аналогов сигнал през USB-то, а други цифров към DAC. Съответно трябва да знаеш и от кой тип са Type C слушалките. Освен това ти гарантирам, скоро ще излязат различни стандарти за цифрово пренасяне през Type C, което още повече ще фрагментира пазара. Та универсално, друг път, 3,5мм жака е универсален. [Quote]Конкретно в телефоните друг плюс е че липсата на аудио жак пести място.[/Quote] Колкото толкова място да се пести? 1/100 от обема на телефона? Не съм забелязал телефоните без жак да са с по-големи батерии или нещо друго. Ето и тук новината казва 4200mAh батерия, 3 камери, пък и за жак са намерили място. Истината, че Епъл го направиха за да продават повече слушалки с техния порт както и безжични, за да печелят. А Андроид производителите ги последваха, без да са на ясно защо ;)
  board
 • Телефон с жак с нищо не пречи да си ползвате bl слушалките. Телефон без жак, тия дето не искат да се занимават да зареждат поредната простотия трябва да се разхождат с разни преходи==глупости. Да се чуди човек кое е по-добрия вариант. А да, няма място за чудене, защото първия работи оптимално за всички, само крайно ограничени индивиди биха препочели устройство което предлага намалена и/или ограничаваща функционалност.
  RazzleDazzle
 • Пак темата отиде в БЪЗИТО :D:D
  geleto_
 • Да, не би трябвало да пречи - мислех си за Bluetooth като го писах.
  chilko
 • По-добър е защото е универсален и елиминира нуждата от два различни в едно устройство. Дори само това е напълно достатъчно. Помним какво беше когато всеки производител имаше различно зарядно. Какво по-удобно от това и зарядното и кабела за компютъра и слушалките ти да са по един стандарт? Конкретно в телефоните друг плюс е че липсата на аудио жак пести място. Вярно че не е кой знае колко, но при положение че телефоните стават все по-тънки, всеки милиметър се оптимизира. Между другото много специалисти твърдят че качеството при новия usb порт е по-добро от това на стария жак. Не се наемам да го твърдя но можеш да четете много по темата както и да гледате клипове. Просто напишете в Гугъл "usb type c vs 3.5 mm jack" Не виждам и защо жака да е задължителен при daca на LG.
  Cv3T0m1R
 • Тук си много прав - реално не е нов стандарт за аудио, а стария. През преход. Уууху. И не дай си Боже да ти се слуша музика и да зареждаш - друг преход.
  c0median
 • Обикновено един стандарт бива заместен от друг по-добър. Обаче в случая не наблюдаваме подобно нещо. А пак си ползваме стария стандарт, ама през преходник, велико.;)
  board
 • Колко технологии са били масово използвани, но вече са история ? Това не е основание да се иска продължаването на нейното използване ;)
  Боби13
 • [Quote]Аз не мога да разбера какво толкова се стискате за тоя глупав жак. Половинвековна технология, която на всичкото отгоре няма никакви предимства пред usb type c. На всичкото отгоре производителите ви доставят и преходник към телефона. Само не знам защо производителите на слушалки се бавят и не започнат да предлагат модели директно с usb.[/Quote] Защото тази половинвековна технология се е наложила и е масово използвана. Аз пък не виждам никакво предимство в Type C слушалки. Света не започва и не свършва с телефона ти, нали утре ще решиш да си вкючиш слушалите в лаптоп(който няма Type C порт), в телевизор, в усилвател... или в каквото и да е. А тази работа с преходниците ме връща 10 години назад, когато телефоните нямаха аудио жакове и с хендфрии преходник свързваше слушали. И пак отиваме на, ех защо точно сега си забравих преходника вкъщи... Защо производителите на слушалки да правят Type C такива? Така автоматично си отрязват клиентите с айфони. А след 3 години като дойде USB Type D, пак ще се чудиш как да ги включваш. Факт е, че в 90% от времето слушам на блутут слушалки, но все пак не виждам защо трябва да махат стандартния жак?
  board
 • Аз нямам проблеми с преходника, макар че подобни конструкции като на снимката не са съвсем оптимални. Интересно ми защо са променили стратегията си - може би защото Samsung упорито държат на жака и мнозина го отбелязват като плюс. LG също го ползват, но там е разбираемо заради Quad DAC.
  chilko
 • С такива носталгици по старите технологии, едва ли ще е скоро. Дано с Bluetooth 5 да се променят нещата в положителна посока, но аз имам силно отрицателен опит с full wireless тапи с Bluetooth 4.2. Обхвата беше отвратителен. Дори едно елементарно прибиране на телефона в джоба (където се предполага че му е мястото) тотално скапваше и разваляше връзката със слушалките.
  Cv3T0m1R
 • Чакам деня в който ще се разкарат тия кабеляци и всичко ще е безжично!
  Ванката
 • Аз не мога да разбера какво толкова се стискате за тоя глупав жак. Половинвековна технология, която на всичкото отгоре няма никакви предимства пред usb type c. На всичкото отгоре производителите ви доставят и преходник към телефона. Само не знам защо производителите на слушалки се бавят и не започнат да предлагат модели директно с usb.
  Cv3T0m1R
 • Нямат много възможности ако под тях ще има сензор за отпечатъци и не искат да повтарят оформлението на P20 Pro... Иначе изглежда добре с това малко изрязване на дисплея, а голямата батерия и завръщането на жака за слушалки го направят още по-интересен.
  chilko
 • Ако наистина има жак и 4к+ батерия , това ще ми е следващия телефон :D
  RazzleDazzle
 • коя снимка го издаде? :D:D:D
  terry1