Google и Amazon ще пуснат напълно безжични слушалки през 2019

Анализаторът Минг-Чи Куо разкри, че Google и Amazon съвсем скоро ще предложат конкурентни продукти на безжичните слушалки AirPods на Apple. В бележката си Куо споменава, че успехът на AirPods е привлякъл вниманието на двете компании, които ще пуснат сходни продукти през второто полугодие на 2019. Анализаторът е на мнение, че безжичните слушалки на Google и Amazon ще са сериозно предизвикателство за компанията от Купертино.

Той отчита силната екосистема на Android като сериозен плюс, а Amazon може да предложи гласовия асистент Alexa, който е най-доброто решение на пазара към момента. Към момента Google имат вече в портфолиото си безжичните слушалки Pixel Buds, но при тях има кабелна връзка между двете слушалки. Amazon към момента няма нищо подобно в своя продуктов каталог.

Куо също така прогнозира, че Apple ще пусне нов модел AirPods през следващата година и преработена версия на слушалките през 2020 година. Според него инженерите в Купертино ще добавят и редица нови функционалности като сензори, които събират данни за здравословното състояние на потребителя. Куо очаква Apple да продадат над 100 милиона AirPods през 2011 година и да се превърнат в ключов елемент от екосистемата на iPhone.

Източник: Business Insider

 • [Quote]Куо очаква Apple да продадат над 100 милиона AirPods през 2011 година и да се превърнат в ключов елемент от екосистемата на iPhone.[/Quote] А явно и машина на времето ще изобретят :)
  board
 • [Quote]силната екосистема на Android като сериозен плюс[/Quote] Сигурно е искал да каже "голямата" или "с много потребители". Тя е всичко друго, но не и силна.
  npet
 • Че какво им пречи и на Гугъл да пуснат такива слушалки? Нека има конкуренция, а и делът при андроид е огромен. Плюс това такива слушалки има отдавна при големите производители, както и при китайците. Тези са просто визуално копие на епълските. ПС. Има грешка в новината! Сбъркана е годината - предполагам става въпрос за 2019, а не 2011 година.
  Ванката
 • Закъсняха! Apple вече ги пусна преди доста време....
  Viva_