Huawei представи Mate 9 и специална версия с Porsche Design

Huawei представи Mate 9 и специална версия с Porsche Design

Huawei представи официално фаблета Mate 9 и ни изненада с втора негова версия, която освен логото на Leica носи и името на друга германска компания – Porsche Design. Това е устройството, което очаквахме да се появи като Mate 9 Pro, но вече знаем, че ситуацията е друга. Смартфонът има двустранно извит AMOLED дисплей с диагонал 5,5” и резолюция 2560 х 1440 пиксела, метален корпус, симетричен дизайн и поставен върху предния панел сензор за отпечатъци, който поддържа различни жестове за управление (кратко и продължително натискане и плъзване на пръст).

Имайте предвид, че това е лимитирана версия на телефона, която включва 6GB RAM и 256GB памет и ще се продава на цена 1395 евро. Стандартното издание на Mate 9 на свой ред има плосък 5,9” дисплей с full HD резолюция и сензор за отпечатъци върху задния панел. Добавени са още USB Type-C интерфейс, 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Двата телефона имат батерии с капацитет 4000 mAh, които могат да заредят до 60% за половин час чрез технологията SuperCharge и ще са налични във версии с двусимови възможности (чрез хибриден SIM/microSD слот).

И двата модела ползват представения наскоро чипсет HiSilicon Kirin 960 и имат двойна камера с два сензора – монохромен 20МР и цветен 12МР. Както и при Р9, монохромният сензор се ползва за подобряване на уловените детайли, светлочувствителността и цветопредаването. Добавени са система за оптична стабилизация и 4 начина за фокусиране, а освен това е включена и система за осигуряване на 2х хибридно приближение, която разчита на двата сензора. Смартфоните вече записват 4K видео, което е свързано с ползването на новия чипсет Kirin 960. Включена е и 8МР камера за селфита с автофокус.

С устройствата дебютира и новият интерфейс EMUI 5.0, който е базиран на Android 7.0 и е оптимизиран за по-бързо извършване на по-голямата част от действията с телефона. Предлага възможност за ползване на два акаунта в приложения като WhatsApp, а за запазване на високата производителност във времето се прилагат алгоритми за машинно обучение. Те се опитват да предвидят действията на потребителите, за да оптимизират наличната памет и работата на процесора, а ползването на специална файлова система предотвратява фрагментирането на данните, което води до спад на бързината.

Huawei Mate 9 също впечатлява с цената си, която е 699 евро. Устройството ще се предлага в 5 цвята на корпуса, а до края на годината ще го видим и в България, но засега не знаем на каква цена. Компанията ще пусне за двата модела различни предпазни калъфи и допълнителни аксесоари, включително и магнитна автомобилна поставка, която се свързва с вградените в гърба на телефона магнити.

Повече информация има в сайта на Huawei, а презентацията от събитието е тук.

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Добре, добре ... Apple фалират, Huawei стават марка номер 1 в света и всичко върви по мед и масло.
    centur
  • centur,много,ама много ти са изкривени представите за нещата...
    motofen2
  • [Quote]СтенлиРойс: Нищо чудно след време и за huawei да е пак на амбразурата [/Quote] Точно тази марка никога не бих си купил, ако ще и да е първата в света по продажби. Аз си купувам само флагмани, но никога не бих рискувал с китайска марка, докато има маркови, които са се доказали през годините с цена, качество, поддръжка и аксесоари. Android винаги ще си остане с голям пазарен дял, защото всеки може да бълва всякакви марки с Android, докато iOS ще си остане още доста време с малък дял, защото е затворена/ограничена и с високи цени, а именно това е разковничето защо са с малък дял. Сигурен съм, че ако някой ден видиш флагман на Samsung да е по-евтин от флагман на Huawei едва ли ще предпочетеш по-скъпия вариант.
    centur
  • [Quote]Та смяташ, че Huawei с Android ще измести iPhone във всяко едно отношение...[/Quote] И докато ние си смятаме каквото си искаме Андроид тихо и кротко продължава да си измества ифоните на пазара... в сайта не пуснаха новината за 88-те процента дял на пазара и намалящия такъв на айфоните.
    AVKansazov
  • [Quote]Ей го първия от "die hard" феновете директно на амбразурата. [/Quote] @centur-чо има опит на амбразурата. Преди заставаше там за Андроида, сега пак е там за айфона. Бъдещето е пред него. Нищо чудно след време и за huawei да е пак на амбразурата (woo)
    СтенлиРойс
  • [Quote]Ричард Ю е уверен, че неговата компания ще изпревари Apple на пазара и след две години ще стане [B]вторият в света производител на смартфони[/B][/Quote]. Прочети го отново (особено болднатото) и ако успееш да осмислиш какво е казал Ричард Ю, ела отново да продължим дискусията.
    PoceH_BS
  • Колко "малко" време им трябва? 5 - 10 години? През годините колко ли iPhone killer-и се появяваха, че даже цяла нова операционна система (WP) не можа с нищо да ги доближи въпреки лекотата на работа при WP. Та смяташ, че Huawei с Android ще измести iPhone във всяко едно отношение като поддръжка, качество не само на изработка, но и на програми/игри, аксесоари и сервизна поддръжка? Поне мечтите са безплатни :D
    centur
  • [Quote]Има да мечтаят това да стане реалност.[/Quote] Ей го първия от "die hard" феновете директно на амбразурата. Ще ги изпреварят и още как, но им трябва малко време.
    PoceH_BS
  • [Quote]Според мен ценообразуването им е сбъркано.[/Quote] Можеш ли да кажеш конкретни примери, защото така обобщено не е никак ясно какво имаш предвид. [Quote]Няма как никуму неизвестна китайска компания да продава на цените на Apple, че и отгоре.[/Quote] За теб може и да е неизвестна, но в световен мащаб е достатъчно известна за да бъде номер 3, ако не вярваш на мен виж прикачените снимки, надявам се IDC да не ти е неизвестна. Ако и забележиш възходящия тренд който имат... (whistle) [Quote]То и глухия цар разбра, че поне 50% от цената на Фрути Ко е плащане за марката, други 40% за софтуера и някакви мизерни $100 струва хардуера.[/Quote] Иска ми се да видя как "die hard" феновете са го разбрали, ама съдейки по мненията им в този форум, само ти единствен казваш, че царя е гол. :D [Quote]Китайчетата искат хиляди $$ , без да притежават разпознаваема марка, при липса на софтуерна поддръжка и с наподобяващ хардуер, който е доста далеч от качественият оригинал.[/Quote] Е нали за това използват Порше емблемата. Точно пък софтуерната поддръжка на Хуауей е една от най-добрите при китайците. Kirin 960 е най-бързия в момента сред Андроидите. [Quote]Будала-серсеми има , та може и да намерят клиенти. Да дерзаят.[/Quote] Ами това си е "бутиков" телефон и ще се купува от ограничен кръг от хора, направен е за имiдж, не е направен за печалба.
    PoceH_BS
  • [Quote]PoceH_BS: Имат желание, хъс и амбиция: „Ние ще изпреварим Apple...[/Quote] Има да мечтаят това да стане реалност.
    centur
  • Според мен ценообразуването им е сбъркано. Няма как никуму неизвестна китайска компания да продава на цените на Apple, че и отгоре. То и глухия цар разбра, че поне 50% от цената на Фрути Ко е плащане за марката, други 40% за софтуера и някакви мизерни $100 струва хардуера. Китайчетата искат хиляди $$ , без да притежават разпознаваема марка, при липса на софтуерна поддръжка и с наподобяващ хардуер, който е доста далеч от качественият оригинал. Будала-серсеми има , та може и да намерят клиенти. Да дерзаят.
    A4i
  • Такъв телефон крещи "Открадни ме! Открадни ме!" Друго си е да пише едно скромно MI или Honor на гърба и крадците го подминават с недоумение/пренебрежение. :)
    tzincbg
  • [Quote]Много по-добър е от колкото очаквах, това имах впредвид.[/Quote] Имат желание, хъс и амбиция: [Quote]Ричард Ю е уверен, че неговата компания ще изпревари Apple на пазара и след две години ще стане вторият в света производител на смартфони. Това бе казано по време на презентацията на Huawei Mate 9 в Берлин.[/Quote] [Quote]„Когато преди 4 години обявихме, че ще произвеждаме смартфони, мнозина казаха, че сме се побъркали. Когато заявихме, че искаме да продадем 100 милиона смартфона, хората отново казаха, че сме се побъркали“[/Quote] [Quote]„Ние ще изпреварим Apple стъпка след стъпка, иновация след иновация. Всичко това прилича на рали – на всеки завой можеш да изпревариш конкурента“[/Quote]
    PoceH_BS
  • Много по-добър е от колкото очаквах, това имах впредвид. :)
    sladyrko
  • [Quote]Подобно е на Apple и Jet Black... Същия телефон, по-лесно се драска, но струва повече. На времето и Блякбери пускаха телефони с Порше изписано на тях и те струваха горе-долу толкова, дори може би и повече. Имам спомен за над 3000лв, но може и да греша. Колкото до Huawei бях близко до твоето мнение, сега ползвам П9 и е точно обратното. Но често чета твои нелепи и крайни изказвания за всеки Андроид телефон, така, че не е изненада. [/Quote] Не е добър ли P9 , че се самонавивам за него :)
    aladin
  • Подобно е на Apple и Jet Black... Същия телефон, по-лесно се драска, но струва повече. На времето и Блякбери пускаха телефони с Порше изписано на тях и те струваха горе-долу толкова, дори може би и повече. Имам спомен за над 3000лв, но може и да греша. Колкото до Huawei бях близко до твоето мнение, сега ползвам П9 и е точно обратното. Но често чета твои нелепи и крайни изказвания за всеки Андроид телефон, така, че не е изненада. :)
    sladyrko
  • http://m.gsmarena.com/porscheless_huawei_mate_9_model_might_be_in_the_works_to_cost_less-news-21455.php
    muamamu1
  • Нещо ми подсказва, че никога не си използвал модел на Huawei (Honor). И ако вземеш някой модел (Mate 7,8,9, S, P7, P8, P9, P9 Plus, Honor 7, 8) тогава друга песен ще запееш. Точно тези жълтурски сапунерки са едни от най-надеждните на пазара ама ти нали си роб на някоя марка, друго мислиш
    bladyy
  • Какво, да не ти стана изведнъж гроздето "кисело", а? (woo) Жълтурските съпунерки отдавна задминаха останалите по качество и възможности има само да им завиждате... :P
    PoceH_BS
  • Абе тия жълтите на амфети ли са?!:D 1300 евро за китайски(!?) телефон с андроид(?!), хахаха! И какво 100 евро за жълтурската сапунерка и 1200 евро за името Порше, хеххехехе!
    strikercho