Huawei представи Watch GT и Band 3 Pro

Наред с новите смартфони в серията Mate 20, Huawei анонсира и два интересни аксесоара – часовник Watch GT и гривна Band 3 Pro. Първото устройство предлага класически дизайн на часовник с метален корпус с дебелина 10.6 мм и керамична рамка около AMOLED дисплея с резолюция 454х454 пиксела и диагонал 1.39”. Часовникът ползва операционната система LiteOS, която му позволява да осигури до две седмици автономност при честа употреба (с включен сензор за пулс и тренировки по 90 минути на седмица), а ако сензорът за пулс и GPS са изключени, би трябвало да изкара 30 дни, което е впечатляващо постижение.

Ако активирате GPS и отчитането на пулс, би трябвало да получите около 22 часа на работа. Устройството ползва механизъм за пестене на енергия, който превключва динамично между режими на производителност и пестене на енергия според активността на потребителя. Часовникът поддържа сателитните системи GPS, Gallileo и GLONASS, така че обещава да осигури по-прецизно позициониране. Джаджата има разширена функционалност за регистриране на разнообразна физическа активност, включително и плуване в открити води, и предлага система за напътствия с полезни съвети за постигане на оптимален резултат от тренировката.

Добавена е и технологията за отчитане на пулса TruSeen 3.0, която използва комбинация от хардуер и софтуер (плюс изкуствен интелект) за прецизно регистриране на пулса в реално време при спорт, почивка или сън. Гривната Band 3 Pro също обещава прецизно отчитане на физическа активност, пулс и качество на сън с ползване на технологиите TruSeen 3.0 и TruSleep 2.0. Устройството има 0.95” OLED сензорен дисплей и ще се предлага в различни цветове. Huawei Watch GT ще се предлага в спортен (със силиконова каишка) и класически вариант с кожена каишка на цена съответно 199 и 249 евро. Huawei Band 3 Pro ще струва 99 евро.

Източник: Huawei