Huawei разработва нова файлова система за устройства с Android

Файловата система е технология, която управлява начина за съхраняване и извличане на данни от носителя на информация. Съществуват различни видове, а изборът на конкретнa разработка може да има сериозно въздействие върху производителността и стабилността на устройството, затова е важно да се подбере правилното решение. Разнообразието от файлови системи обаче не спира компаниите да търсят по-добри варианти за своите продукти. Това прави и Huawei, която обяви нова файлова система с отворен код за Linux, която се казва EROFS (Extendable Read-Only File System) и в даден момент може да се появи и в устройства с Android.

Засега системата се намира в ранен етап на разработка, така че ще мине известно време, преди да се появи на пазара. Според Гао Шианг от Huawei компанията е започнала работа по технологията, защото не е била доволна от наличните решения, а EROFS се характеризира с подобрен режим за компресия, който използва различен подход спрямо другите файлови системи. Разработката е проектирана за производителност, но в същото време се фокусира върху спестяването на място. Работата по EROFS продължава и все още не са финализирани различни нейни аспекти, така че ще са нужни още месеци, преди Huawei да поиска да включи кода в ядрото на Linux.

Източник: Phoronix

  • Е те винаги така казват, за наше добро било, интересно как да си си администратор на компютъра не е лошо и не застрашава живота му, но на телефона било ужасно и безотговорно. Пълни глупости. Целта е да имат по-голям контрол над данните ти.
    tzincbg
  • [Quote]Файловата система е технология, която управлява начина за съхраняване и извличане на данни от носителя на информация. Съществуват различни видове, а [B]изборът на конкретнa разработка може да има сериозно въздействие върху производителността и стабилността на устройството[/B][/Quote] Хората ще стоят и шси бъркат в носа, за да не им кажеш сбогом. Слез на земята.
    Вито
  • Какво ли няма да направят, за да не работи дори неофициалното платено отключване на ootloader и блокиране на китайските приложения вътре... Сбогом!
    tzincbg