iPhone X се оказа по-бърз от Samsung Galaxy Note9

Представеният преди дни флагмански фаблет Samsung Galaxy Note9 е по-бавен от миналогодишния iPhone X. Поне това показват тестовете на Tom's Guide. За целта е било използвано устройство с 6 GB RAM и 128 GB памет за приложения, което на практика е стандартната версия на телефона. В многоядрения тест на Geekbench устройството на Samsung е постигнало 8876 точки, което е значително по-слабо от 10 357 на iPhone X. Интересното е, че OnePlus 6 също показва по-висок резултат и постига 9088 точки.

При 3DMark Slingshot Extreme 3.1 разликата отново е в полза на модела на Apple. В случая точките са 4994 към 4639, а първото място е за OnePlus 6 с 5124 точки. Galaxy Note9 успява да постигне победа при тестовете за яркост на дисплея, където се отчита с 604 нита, докато продуктът на компанията от Купертино изостава с 574 нита. И двата телефона обаче не могат да се мерят с LG G7 ThinQ, който предлага цели 900 нита. Другият параграф, по който Samsung печелят убедително, са цветовете. Трябва да се има предвид, че за тестовете е използвана американската версия на телефона, която е с процесор Snapdragon 845, защото вариантът на Note 9 с Exynos традиционно е по-бърз от своя събрат.

Източник: Tom's Guide

 • Сега те разбирам, да, благодаря.
  muamamu1
 • Силно се надявам да си прав и по-ниските продажби да ги стреснат и да се постараят повече над следващите модели. За съжаление в последно време се наблюдава друго нещо, понеже продажбите падат, се вдигат цените, за да се задържи печалбата.(angry) [Quote]как така за теб минималните хардуерни промени са оправдани[/Quote] Не знам с кое ти създавам впечатление, че оправдавам нещо. Note 9 не предлага нищо кой знае колко по-интересно от S9+. Но при положение, че в момента официално се предлага на по-ниска цена от S9+, автоматично го прави по-доброто предложение на Самсунг. От друга страна по-ранната му премиера и промоциите не се случайни, защото скоро след това идват новите айфони, след което и Mate 20 Prо, всички с нови поколения чипсети.
  board
 • [Quote]За мен няма смисъл да сменям телефона си в момента.[/Quote] "Смисъл" е ключовата дума в това, което си казал. Смисъл няма и за бай Пенчо, който трябва да преподписва, защото дори и телефон на 2 години няма да се различава кой знае колко. А точно Samsung ни показа, че ако искаме нещо ново, ралзично, в което се влагат идеи, просто трябва да спрем да пазаруваме маниакално без да имаме реална нужда или полза от покупката си. Спадът на продажбите около S5 пристиснаха компанията. Това важи за всички в този сегмент - спадът на продажбите е голям плюс за потребителите. [Quote]ако искам оптично приближение - трябва нов хардуер, ако искам променлива апертура - също, както и 960fps видео...и т.н.[/Quote] Ти хубаво искаш, никой не може да ти се бърка, ама ако променливата бленда, 960 fps видео и т.н. са по-малко ненужни от новостите покрай софтуерните ъпдейти, здраве му кажи. Т.е. много ме съмнява реално да носят повече полза от Slices и т.нар. Welness пакет, например. Това са просто "играчки". Ако телефонът ги има - добре, ще послужат за забавление 2-3-5 пъти, но ако ги няма, едва ли ще го почувстваш изобщо. За zoom-а също не съм съгласен, имайки предвид как се справя Google само с един обектив. [Quote]Щом искаш да говорим за софтуерните ъпдейти, кажи нещо по-смислено което е получил S8 с Oreo?[/Quote] В грешка си, аз не казвам, че софтуерните ъпдейти са по-важни, а казвам, че и софтуерните, и хардуерните в последните години са в застой. Точно заради това искам да разбера къде ти виждаш реално разликата - как така за теб минималните хардуерни промени са оправдани, макар и доста скъпи, а пък малките софтуерни промени са безсмислени, макар и да не енужно да плащаш за тях (нищо, че за тях плащаш, когато си купуваш телефона реално...). Няма значение, де, едва ли ще си промениш мнението. Просто не е лошо повече хора да се замислят как се отразяват покупките им на цялстното състоянеи и посоката на пазара. Лично на мен ми е омръзнало вече да гледам едно и също на все същите високи цени всяка година и заради това не съм си дал парите на нито един производител. Това е всичко, което мога да направя.
  muamamu1
 • За мен няма смисъл да сменям телефона си в момента. Просто натрупването на нови неща не е достигнало нивото, което да ме накара да предприема тази крачка. Това не значи, че за някой друг няма смисъл, особено ако има договор за преподписване и последните 2 години не си е сменял телефона. Колкото до въпроса към който клониш, определено смятам, че хардуерните промени са далеч по-значими от софтуерните. Примено S8-цата ми и с Android 11, пак ще снима по подобен начин, ако искам оптично приближение - трябва нов хардуер, ако искам променлива апертура - също, както и 960fps видео...и т.н. Щом искаш да говорим за софтуерните ъпдейти, кажи нещо по-смислено което е получил S8 с Oreo? Аз ъпдейтнах основно защото си взех слушали поддържащи LDAC, иначе за няколкото нови шаренийки ми е все едно. Не ме разбирай погрешно ъпдейтите са хубаво нещо, но поне за мен не са от огромна значимост. Заел съм тази позиция основно като контра на голямата вълна от хора твърдящи, че като ти спре софтуерната поддръжка едва ли не телефона ти вече е за кофата. Или като се забави с няколко месеца ъпдейта, идва края на света. Няма значение, че ти вече може да имаш по-голямата част от "новите" функции отдавна сложени от производителя.
  board
 • Т.е. за теб има повече смисъл сега да смениш твоя телефон с този заради по-големия дисплей, новите говорители, повечето памет, двойната камера и писалката, отколкото да получаваш свястна поддръжка? По друг начин казано - осъзнаваш ли как изглежда от страни в един момент да обясняваш как минималните софтуерни промени за теб не са важни, макар и да са уж безплатни, но минималните хардуерни промени играят важна роля в употребата на телефона и си заслужавата ±1,500 лева?
  muamamu1
 • [Quote]@board, от няколко дни искам да те питам, но все не ми остава време. Ако за теб няма кой знае какъв смисъл в безплатниясофтуерен ъпдейт, който не ти предлага почти нищо ново, то как виждаш нещо положително в Note 9... [/Quote] Не разбрах аналогията със софтуерния ъпдейт. Но положителното в Note 9 е, че в момента излиза по-евтино да си купиш него от оператор, спрямо S9+. Иначе както си подкарал, че няма разлика между моделите, ще стигнеш до там, че е същия като първия Ноут. :) Промените са малки както винаги, но примерно спрямо S9+ получаваш по-голяма батерия, повече ROM памет, нова писалка. От своя страна S9+ спрямо Note 8 получи нова камера, нов чипсет, стерео говорители. Note 8 спрямо S8+ получи двойна камера, повече RAM памет и(не си спомняма друго защото ги говоря на изуст)... но мисълта ми е, че дори и малките промени като се натрупат, разликта става осезаема.
  board
 • Планът ще го ползваш така или иначе, дори и да не си вземеш Note 9.
  NickRey
 • Говорим за цени в кеш и без план, иначе всички имат различни схеми които водят до една и съща, или почти, крайна сума.
  terry1
 • Само дето трябва в кеш да го платиш...
  BANANA_18
 • При Теленор без абонамент е най-евтин от всички оператори.
  Dubspace
 • @board, от няколко дни искам да те питам, но все не ми остава време. Ако за теб няма кой знае какъв смисъл в [B]безплатния[/B] софтуерен ъпдейт, който не ти предлага почти нищо ново, то как виждаш нещо положително в Note 9, например, където получаваш основно S9+, който пък си е претопен Note 8, който пък е претопен S8+, като си имаш предвид, че тук не говорим за нещо безплатно, а за телефон, който на свободна продажба върви на сериозна цена?
  muamamu1
 • и при тези, сините май продават само с план или лизинг, не видях цена в брой, 24х89=2136
  terry1
 • Ето го как е точно 1000? за по-малкото памет, с план или някаква друга програма на всички цената им се редуцира. След няколко месеца тоя телефон е стар модел, и корейчетата ще почнат да те убеждават колко е "прекрасна" следващата пластмасова сапунерка за 1200? :D
  terry1
 • [Quote]Кой нормален човек ще отиде да си купи телефона от оператор с най-висок план (в случая с такса 50 лв./месец), плати в брой 1150 лв. и върне "стар боклук"?[/Quote] Имам един познат, който преди време си купи телефон с 4,7 инчово дисплейче за 1740лв. от Техниполис и скоро след това подписа договор с оператор, без да взима телефон. Как мислиш, дали е направил по-добра сделка? ;)
  board
 • За всеки влак си има пътници. Тези, които ползват високи планове си купуват съответно и висок клас устройства. С 20лв план телефончето пада на 1290 лв с върнат трошляк. S9+ го взех на 1250 лв. без договор, а Ноута ще е с 40 кинта по-скъп с 20 левов план, при условие, че аз ползвам по-висок принципно. Както и да го погледнеш си е на далавера и апаратът идва на една нормална цена. ПС. Имаш грешка! 1150 е ако не върнеш нищо! Ако върнеш пада на 950 лв.
  Ванката
 • За всеки влак си има пътници. Тези, които ползват високи планове си купуват съответно и висок клас устройства. С 20лв план телефончето пада на 1290 лв с върнат трошляк. S9+ го взех на 1250 лв. без договор, а Ноута ще е с 40 кинта по-скъп с 20 левов план, при условие, че аз ползвам по-висок принципно. Както и да го погледнеш си е на далавера и апаратът идва на една нормална цена. ПС. Имаш грешка! 1150 е ако не върнеш нищо! Ако върнеш пада на 950 лв.
  Ванката
 • Добре да зададем въпроса по друг начин: Кой нормален човек ще отиде да си купи телефона от оператор с най-висок план (в случая с такса 50 лв./месец), плати в брой 1150 лв. и върне "стар боклук"? Масово хората са на планове по 15 - 20 лв., защото са много богати и работната заплата им стига за всичко :D
  centur
 • Къде ги видяхте тези 1000?, като с един айфон Х мога да си купя две Note9-ки с високите планове, и да почерпя приятелите след това с остатъка? С най-високия план от Виваком и върнат стар боклук, телефонът пада на 950 лв., което си е без пари. Разликата от цената покрива таксите после. Ако пък върнете най-дъртия Note3, цената пада на 750 лв. На тая цена не можете да вземете и S8/S8+ от ОЛХ или онлайн магазин. За това, което предлага телефончето си заслужава отвсякъде. Пък и да не ви трябва, можете да изкарате едни бързи 300-400 кинта след края на кампанията, нали?!
  Ванката
 • Все пак да сложиш bluetooth на писалка е твърде скъпо :D Samsung (и не само те) ще бъдат закопани от Huawei след тази издънка (Note 9). В момента разликата между S9+ и Note 9 основно е 1 писалка и 500 mAh повече батерия за фаблета, а кое е оправданието да струва повече не знам.
  centur
 • тия самсунг ме кефеха по едно време, сега станаха като Епъл, нов модел, същия като стария, ама цената 100 евра нагоре :D
  ioutlet