Lenovo подготвя сгъваем таблет

Според информация на корейското издание ETNews Lenovo усилено работят върху сгъваем таблет. Той ще е с 13” екран, а след сгъване размера на дисплея ще бъде между 8 и 9 инча. Първоначалните планове са продуктът да се предлага само в Китай, а при добър прием от страна на местните потребители да бъде пуснат и на други пазари. Панелът за устройството ще бъде доставен от LG Display.

Според ET News корейският гигант вижда добри пазарни перспективи пред сгъваемите таблети за разлика от същото решение при смартфоните. Причината е, че при телефоните след сгъване екранът остава скрит, докато при таблетите този недостатък се превръща в предимство. Устройствата ще станат по-компактни и по-лесни за носене.

Също така производството на сгъваеми панели за таблети е по-лесно от чисто технологична гледна точка. При смартфоните устройството се очаква да бъде сгъвано и разгъвано десетки и стотици пъти на ден, докато при таблетите честотата на тези операции ще е значително по-ниска. Според информацията на ETNews LG Display са предложили своя сгъваем дисплей за таблети също на Dell и LG Electronics.

Източник: ETNews