LG представи хибриден умен часовник

Заедно с новия V40 ThinQ LG анонсира и своя първи хибриден умен часовник. Устройството се казва LG Watch W7 и комбинира кварцов механизъм с дигиталните функции на платформата Wear OS. Часовникът е разработен с швейцарската компания Soprod, която е осигурила механичните части. Използването на хибридна функционалност позволява да се осигури автономност с един заряд до 2 дни, а след това устройството може да работи още 3-4 дни в аналогов режим. Ако умните функции се изключат напълно, един заряд стига за работа като обикновен часовник в продължение на 100 дни.

Двете стрелки могат да се ползват и за показване на допълнителна информация от добавените в часовника висотомер, барометър, хронометър, таймер и компас. LG Watch W7 работи с чипсет Snapdragon Wear 2100 и включва 1.2" сензорен дисплей с резолюция 360х360 пиксела, 4GB памет, 768MВ RAM и батерия с капацитет 240 mAh. Размерите на корпуса, който е IP68 сертифициран, са 44.5 x 45.4 x 12.9 мм при тегло 79.5 грама. Часовникът ще се продава в Щатите от 14 октомври на цена 450 долара. Засега няма информация за други пазари.

Източник: LG

  • Но има избор между дигитален или аналогов интерфейс на часовника ;) А при аналоговия интерфейс стрелките механични ли са ?
    Боби13
  • Стрелките могат да бъдат механични, но не и аналогови ... Без коментар за общата култура и интелигентността на редактора (преводача) на темата
    misho1321