LG Q Stylus е нов модел от средния клас

LG официално обяви новия си смартфон от среден клас Q Stylus. Той ще е наличен в три разновидности с имена съответно Q Stylus, Q Stylus+ и Q Stylusα. Дисплеят е с диагонал 6.2 инча и FHD+ резолюция, а процесорът е осемядрен с тактова честота 1.5 или 1.8 Ghz в зависимост от разновидността на съответния модел. Stylus и Stylusα ще се предлагат с 3 GB RAM и 32 GB ROM, докато Stylus+ ще е съответно с 4 GB оперативна памет и 64 GB памет за приложения.

При камерата Stylus и Stylus+ предлагат 16-мегапикселова основна камера и съответно 8- или 5-мегапикселов сензор за селфита, докато моделът Stylusα е оборудван със сензори с резолюция 13 и 5 мегапиксела. И трите вариации са с размер 160.15 x 77.75 x 8.4 мм и предлагат екстри като сензор за отпечатъци, QLens и DTS:X 3D surround звук. Батериите им са с капацитет 3300 mAh. Stylus и Stylus+ пък са и водо- и прахоустойчиви и имат IP68 сертификация.

Естествено и трите модела идват със стилус, който дава и името им. Операционната система е Android 8.1 Oreo. Наличните цветове ще са синьо (и при трите модела), черно (Stylus и Stylus+) и виолетово (Stylus+). За момента устройствата ще бъдат пуснати в Азия и Северна Америка, а през третото тримесечие ще се появят и в други региони, като на отделните пазари няма да бъдат налични и трите разновидности. Цените също ще бъдат съобщени допълнително.

Източник: LG