Мобилният бизнес на LG с нова загуба за тримесечието

LG продължава с опитите да вдъхне нов живот на мобилното си подразделение, но засега усилията не дават очакваните резултати. Поглед към финансовия отчет за второто тримесечие показва, че мобилният бизнес на компанията е регистрирал загуба от 185.4 милиарда вона (171.95 милиона долара), което е по-добро представяне на фона на миналогодишните резултати, но все пак е пореден период с финансова загуба. Компанията посочва, че това се дължи на стагнацията на пазара на смартфони и повишените маркетингови разходи около скорошните си флагмански устройства. За трите месеца до края на юни са регистрирани приходи от 2.07 трилиона вона (1.92 милиарда долара), което е по-малко на годишна база.

Конкуренцията на пазара на смартфони ще се засили през втората половина, защото на пазара ще излязат много нови флагмански продукти - Samsung вече анонсира Galaxy Note9, но очакваме модели от Apple, Huawei и Google. За да се справи с това, LG ще се фокусира върху подобряване на своята бизнес структура и ще се опита да увеличи продажбите на LG G7 ThinQ и LG V35 ThinQ на ключови пазари по света. Като цяло останалите инициативи на LG са в значително по-добро състояние. За второто тримесечие компанията отчита оперативна печалба от 771 милиарда вона (715.1 милиона долара), което е с 16.1% повече на годишна база и се дължи основно на силните продажби на телевизори.

Източник: LG

 • [Quote]Всяка втора-трета отворена страница ще те прехвърли към спечелил джакпот или лек автомобил.[/Quote] Тва се случва на най големите специалисти. Иначе и аз след Г4 трудно бих си купил ЛГ...
  Вито
 • Аз междудругото като техен голем фен, започвам с всеки изминал ден да им се дразня все повече. Наскоро си взех втори телефон-Г6 и започнаха пак същите тъпи истории с този модел. 1. Има най-гадния обхват на света. 2. Всяка втора-трета отворена страница ще те прехвърли към спечелил джакпот или лек автомобил. 3. Забива като луд. 4. Грее като луд. Всичко останало е поправимо и простимо за мен с изключение на точка 1. Направо не е за вярване колко му е зле покритието на този телефон, дори с кола да минеш през мостче от 2 метра цялата интернет връзка пада за няколко минути. Това и при други андроиди съм го забелязвал но при LG е много по силно изразено. Вкарват евтини материали, цените са високи и само след година струват 2 пъти по-евтино. Ами естествено е да губят докато не предложат адекватна цена за това което предлагат, цена която дълго би се задържала.
  feuer34
 • Тия настъпаха мотиката отдавна...падението им почна още с Г4...оттогава никакво желание няма от тях за промяна...добре че наливат пари от другите места иначе са като HTC взели дали.
  botor
 • Да са живи и здрави. Анонсираха Q7 с МТК6750s за 480 долара. Вярно, че е може би единственият телефон на света, който прилича на нещо (разбирай може да се държи с ръка), ама е малко нахално.
  ipolit