Нови снимки на Huawei Nova 4

Официалната премиера на Huawei Nova 4 в Китай очакваме на 17 декември, но преди дни вече се появиха първите неофициални снимки на смартфона. Те потвърдиха, че той ще заложи на нов дизайн и ще предложи селфи камера, поставена в отвор в дисплея. Докато чакаме официалната информация от испанското издание на CNET също се включват с няколко снимки на смартфона и с допълнителна информация за него. Кадрите показват само предната част на устройството и разкриват намалените рамки около екрана, малко по-широката зона под него и предната камера в горния ляв ъгъл на дисплея.

Не виждаме задния панел, но вече знаем, че той напомня на P20 Pro и предлага тройна камера, сензор за отпечатъци и оцветяване с градиент. Кадрите показват и как изглежда предната камера на Nova 4 при възпроизвеждането на различно съдържание и забавленията с игри. От другата информация около устройството става ясно, че премиерата му в Северна и Южна Америка ще бъде в началото на януари по време на изложението CES. CNET посочва още, че съотношението между дисплея и площта на корпуса на Nova 4 е 91.8%, което е изключително високо, но все пак отстъпва на Xiaomi Mi Mix 3 с 93.4%.

Очертава се този дизайн да добие значителна популярност през следващата година. Утре очакваме премиерата в Китай на Samsung Galaxy A8s, който също ще включва дисплей с отвор за предната камера. На 17 декември ще видим Nova 4, a на 18 декември в източната страна ще бъде представен Lenovo Z5s, но при него предната камера ще е центрирана. Преди дни и Honor обяви, че на 22 януари организира събитие в Париж, на което ще представи телефон с подобен дисплей - не е изключено това да е Honor View 2, който ще е базиран именно на Nova 4.

Източник: CNET

  • Предния панел на повечето телефони е покрит изцяло от съкло, а дали дисплея под него е 70% или 95% няма връзка с чупливостта му.
    board
  • Много е грозно с тази дупка в екрана. Не виждам смисъл в това 95% от площа да е екран. Може би е добре за сервизите защото след всяко изпускане ще се ходи на ремонт за смяна на стъклото.
    NIkolay Nuk