Очилата на Magic Leap ще са на пазара през лятото

Очилата на Magic Leap ще са на пазара през лятото

Американската компания Magic Leap обещава от години да пусне иновативни очила за добавена реалност, които нямат аналог на пазара, но едва в края на миналата година ни показа как ще изглеждат. Вече е време да получим и по-конкретна информация за пазарната премиера.

По време на стрийм за разработчици в Twitch компанията разкри, че доставките на версията Creator Edition на очилата One ще започнат по-късно през лятото. Заедно с това Magic Leap сподели, че устройството ще ползва чипсета NVIDIA Tegra X2, който осигурява сравнително висока производителност при ниска консумация на енергия. Засега не е ясно каква автономност да очакваме от очилата с един заряд на батерията.

Не е известна и цената на джаджата, но не е изключено тя да започне от 1000 долара. Технологията на Magic Leap може да различава жестове с ръцете, а освен това ще са възможни и мултиплеър забавления с няколко свързани шлема. Заедно с това очилата ще поддържат следене на позицията на очите, а освен това ще могат да се ползват и с игрови контролери.

Източник: Engadget, Twitch

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция