Премиерата на Samsung Galaxy S10 ще е на 20 февруари

Премиерата на Samsung Galaxy S10 ще е на 20 февруари

Февруари ще е важен месец за мобилния бизнес на Samsung. Компанията потвърди, че през този месец ще представи юбилейното издание на серията Galaxy S и това ще стане на 20 февруари на специално събитие в Сан Франциско. Очаква се и събитие в Лондон. Така премиерата ще попадне в седмицата преди началото на мобилния конгрес и би трябвало да осигури на корейците необходимата публичност. Заедно с това източници на Wall Street Journal разкриват, че през февруари компанията ще покаже напълно функционален смартфон със сгъваем дисплей.

WSJ посочва, че в серията Galaxy S10 ще има три варианта, които ще са на пазара през март, а по-късно ще бъде пуснат и модел с 5G възможности. Вече е ясно, че последното устройството ще се предлага на ограничен брой пазари - там, където ще има рабoтещи мрежи от пето поколение. Изданието пише, че Samsung е уведомила партньорите си, че смартфонът със сгъваем дисплей може да бъде пуснат на пазара през април, но все още не е взето финално решение. Не е избрано и неговото име - разглеждат се Fold, Galaxy Fold и Galaxy F. Корейците имат нужда от хитов продукт, който да възстанови продажбите на фона на слабото представяне на мобилното им подразделение през миналата година.

Много потребители решиха, че малките подобрения в Galaxy S9 и Note9 не си струват инвестицията, а междувременно китайските производители увеличиха значително продажбите си. Така Samsung ще пусне цели 5 премиум продукта до средата на годината и представянето им ще послужи като индикатор за потребителските нагласи да купуват скъпи телефони. Според WSJ Samsung е изтеглила напред премиерата на Galaxy S10, защото Huawei се кани да представи свой смартфон със сгъваем дисплей на мобилния конгрес в края на февруари.

Източник: Samsung, WSJ

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция