Проблемите на Apple в Индия продължават, докато Xiaomi отчита рекордни продажби

Според актуален доклад на агенцията Canalys за третото тримесечие китайските компании са успели да затвърдят доминацията си на ключовия индийски пазар. В същото време Apple продължават да изпитват сериозни проблеми в азиатската държава, която има над 1 милиард население и продължаващите инвестиции на компанията от Купертино поне за момента не дават резултат.

Според данните на Canalys цялостният пазар в Индия през третото тримесечие се е свил с 1% спрямо същия период на 2017 година. Интересното е, че в страната едва за втори път в историята се отчита спад на продажбите на годишна база. Това обаче изобщо не е било проблем за Xiaomi, които са доставили 12 милиона смартфона за периода юли-септември, което е ръст с 30% на годишна база. Второто място остава за Samsung, които са доставили 9.3 милиона смартфона за периода. Корейците обаче отчитат спад с 2% спрямо 2017 година.

Третото и четвъртото място е окупирано от китайските производители Vivo и Oppo, които са доставили съответно 4.5 и 3.6 милиона смартфона. На този фон Apple отново не са успели да влязат в Топ 5 и за момента са в категорията "Други". Това се случва въпреки усилията на компанията, която откри производствени мощности и нови фирмени магазини в страната, а освен това се обърна към местните потребители със специални оферти и приложения.

Източник: Canalys

  • В Индия има много техничари, много бедни и най-вече културата и ценностна им система презира вещите и лукса. Не че и там нещата не са повлияни от рекламите и западния модел на живот, но определено не са вманиачени по лукса като новобогаташите в бившите комунистически държави - Русия, Китай и Източна Европа
    iavorski
  • Защото индйците купуват на характеристики .. а там Ксиаоми нямат ценова конкуренция...
    gergoff