Производители на компоненти очакват слаби продажби на новите модели iPhone

Тайванските доставчици на компоненти за новите модели iPhone са предпазливи в своите прогнози за търсенето на трите модела. Въпреки предстоящата пазарна премиера на по-евтиния iPhone XR те очакват относително слаби продажби и съответно намалени поръчки от страна на Apple. Според информация на онлайн изданието DigiTimes прогнозите на тайванските компании са за слаби продажби през четвъртото тримесечие. TSMC, които произвеждат процесорите A12 Bionic, вероятно ще коригират финансовите си прогнози за периода.

От компанията Largan Precision, която доставя лещите за камерите, са споделили подобни очаквания и считат, че доставките ще намаляват прогресивно през октомври и ноември. Largan Precision за момента не искат да се ангажират с прогноза за декември поради неясната ситуация на пазара. Източниците на DigiTimes считат, че търговската война между САЩ и Китай оказва негативно влияние върху цялостния пазар, който така или иначе страда от забавен растеж през последните години.

Източник: DigiTimes

  • И Apple това очакват и затова цената на телефончетата е такава...
    ZAZA_Z3N
  • Напълно нормално. Така беше и тази година с X-а, когато ги изненадаха с рязко -50% производство за X-a, ама както се казва - сега "парен каша духа", сърбаха им попарата веднъж и много добре знаят какво ги чака за в бъдеще и не си правят илиюзии. Бавно и славно си отиват към 5-6% световен пазарен дял и "бутикова компания".
    PoceH_BS