Redmi става независима марка на Xiaomi

Redmi става независима марка на Xiaomi

Името Redmi свързваме с популярните бюджетни смартфони на Xiaomi, но компанията явно има по-мащабни планове за него. Китайците обявиха, че Redmi става нова независима марка (като Pocophone) и разкриха, че на 10 януари ще представят нов смартфон с това име. Снимката не разкрива много за устройството (вероятно част от серията Redmi 7), но в сянката на надписа Redmi ясно може да се види числото 4800.

Това на свой ред подсказва, че на тази дата Xiaomi ще представи смартфона с 48МР основна камера, за който президента на компанията Лин Бин подсказа през декември. Има някаква вероятност числото да се отнася и до капацитета на батерията, но все пак ни се струва, че тя се отнася до камерата. Вероятно ще се ползва същия сензор, с който разполагат Huawei nova 4 и Honor V20, а освен това се говори, че ще го видим и в Motorola P40.

Източник: Xiaomi


Втора употреба с гаранция

  • Да, де. Но сега нали искат да покоряват Европа и Америка...
    tzincbg
  • Ами, странно звучащото име за нас е HongMi /червен ориз/. Точно за това използват на половина преведеното RedMi. В Китай или въобще в Азия има толкова думи за ориз, колкото думи за сняг и лед има при ескимосите или в Норвегия . В Азия живеят 4,5 милиарда, смятай средно-претеглено , кое е странното или обичайното.
    A4i
  • Опитват се да се отърват от странно звучащото име, обаче хората много силно свързват тези имена с Xiaomi. Съмнявам се дали ще се получи
    tzincbg