Samsung Galaxy S9 с Exynos 9810 e значително по-бърз от варианта със Snapgragon 845

В базата данни на популярното приложение за сравнителни тестове Geekbench се появиха тестове на двете вариации на Samsung Galaxy S9. Както е известно, корейците ще пуснат модели на устройството с процесор Exynos 9810 и с процесор Snapdragon 845. От резултатите е видно, че новият флагман на Samsung с чип Exynos е постигнал 3648 точки при теста на едно ядро, а при многоядрена работа е отчел 8894 точки. Неговият събрат с процесор Snapdragon 845 пък е отчел 2214 точки при едноядрения тест и 8296 при многоядрения. Като цяло наличието на разлика е очаквано и такова имаше и при предходните флагмани на Samsung, като чиповете Exynos винаги се представяха по-добре в бенчмарковете.

Впечатляващото в случая е разликата при едноядрения тест, където Exynos 9819 успява да постигне почти 50% по-висок резултат от чипа на Qualcomm. Eстествено това не означава, че вариантът на Galaxy S9 с процесор Snapdragon ще е по-бавен при реална употреба, защото корейците традиционно се опитват чрез софтуерни оптимизации да изравнят производителността. Така или иначе Galaxy S9 в Европа ще се продава само с чип Exynos 9810, а вариантът със Snapdragon 845 е предназначен за американския пазар, където Samsung поради лицензионни споразумения са задължени да влагат процесори на Qualcomm.

Източник: Geekbench (1), (2)

 • Не те разбрах какво си искал да напишеш, но ще те попитам тогава... Защо Apple слагат собствения си процесор в собствените си телефони, защо същото правят и от Huawei??? Нима не са едни от най-бързите на пазара? Аз коментирах новината за нещо, което е факт от много години! А за обикновенният потребител му е през макарона, кой процесор е най-бърз, защото за това за което се ползват телефоните, разлика не се усеща. ПС: Samsung дават процесора си и на Xiaomi, а скоро ще го преотстъпят и на други компании. Някъде го четах...
  Ванката
 • Как може да се вържите на такива рекламни послания ако беше толкова по-бърз техния процесор защо го слагат в собствените си телефони Това е все едно Мерцедес да сложи двигател на Opel или на Пежо в своите автомобили
  NIkolay Nuk
 • Ванката е прав. Ексинос е референтиния пълноформатен ARM процесор. Англичаните ползват Самсунг за да си сертифицират пълния дизайн на ядрата за останиалите контрагенти. Снапдрагона с новите Крио ядра е орязаната версия, с цел поевтиняване, но не се представя така от маркетингови съображения. Така че който се води от рекламата недоумява, как така "усъвършенствания" Крио ще изостава от референтния Ексинос. В случая кастъм дизайна се прави с цел орязване наблокове / излишна функционалност, но това има своето отражение в понижената производителност.
  A4i
 • Тия почват да гонят маржове като при аудио техниката. 1000 лв са им предостатъчно.
  tzincbg
 • Винаги актуалният процесор на Самсунг Ексинос е с по-висока производителност от актуалния Снапдрагън. Определено новият Galaxy S9 ще е звяр, но парите са все повече и повече стартово в магазина на свободна продажба. Иначе, ще е осезаем прехода от S7 към този.
  Ванката